‘Ομιλος Αστρονομίας, Αστροφυσικής και Γεωεπιστημών

Την Πέμπτη 09/11/2023, επισκέφθηκε το Σχολείο μας ο επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Μετεωρολογίας του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Δρ Γεώργιος Κοσμόπουλος, ο οποίος στο πλαίσιο του Ομίλου παρουσίασε στα μέλη του τον ανιχνευτή αιωρούμενων σωματιδίων, ο οποίος λειτουργεί στο κτίριο του Προτύπου ΓΕΛ Πατρών.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Ομίλου ενημερώθηκαν σχετικά με τα αιωρούμενα σωματίδια, τους τρόπους παραγωγής και διάχυσής στην ατμόσφαιρα, τις βιολογικές συνέπειες, τη μεθοδολογία καταγραφής και επεξεργασίας των μετρήσεων και το επιστημονικό ενδιαφέρον στο σχετικό αντικείμενο.

Κατανόησαν τις εποχικές μεταβολές των σχετικών μετρήσεων και τους παράγοντες που τις επηρεάζουν, συνέκριναν το περιβάλλον του Προτύπου ΓΕΛ Πατρών με άλλες αστικές και ημιαστικές περιοχές της Ελλάδας, όπου υπάρχουν αντίστοιχες μετρήσεις και αντιλήφθηκαν τις δράσεις στις οποίες οφείλουμε ως πολίτες να προβούμε, ώστε να βελτιώσουμε το περιβάλλον όπου ζούμε και εργαζόμαστε επί οκτώ μήνες το χρόνο.

Σε συνεργασία με το  Εργαστήριο Μετεωρολογίας του Παν. Πατρών, τα μέλη του Ομίλου θα επεξεργαστούν τα δεδομένα που έχουν συλλεγεί και θα εκπονήσουν πρωτότυπη μελέτη, η οποία θα παρουσιαστεί στο 1ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο του Εθνικού Εκπαιδευτικού Δικτύου Δράσης, που θα πραγματοποιηθεί υπό την Αιγίδα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίου, τον Μάρτιο του 2024 στην Κωνσταντινούπολη.

Ενεργός πολίτης μπορεί να είναι μόνον ο επιστημονικά καταρτισμένος πολίτης. Και οι μικροί μας ερευνητές ετοιμάζουν και ετοιμάζονται για ένα καλύτερο αύριο!

Ο υπεύθυνος  εκπαιδευτικός του Ομίλου: Μιχάλης Πετρόπουλος

IMG 20231109 143918 IMG 20231109 142234 IMG 20231109 143959

Κατηγορίες: 2023-2024, Καινοτόμες Δράσεις, ΟΜΙΛΟΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ – ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΩΕΠΙΣΤΗΜΩΝ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.