Διδακτική επίσκεψη στο Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας

Η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πρόβλημα της ρύπανσης της ατμόσφαιρας με αιωρούμενα μικροσωματίδια στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.  Παράλληλα, να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα περιβαλλοντικής φύσης που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα τους.

Κατά την διάρκεια της 1ης ώρας οι μαθητές παρακολούθησαν την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του Διευθυντή του Εργαστηρίου και καθηγητή του Tμήματος Φυσικής κoυ Ανδρέα Καζαντζίδη η οποία εστίασε στις κύριες πηγές προέλευσης των  σωματιδίων καθώς και στις επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην υγεία μας.

Στην συνέχεια, ο υποψήφιος διδάκτορας κος Γιώργος Κοσμόπουλος παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας  του δικτύου «Αιθέρας»  το οποίο δημιούργησε και λειτουργεί το Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών ως ένα σύστημα παρακολούθησης και καταγραφής των σωματιδίων.

Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση, υπέβαλλαν ερωτήσεις ενώ ορισμένοι παρουσίασαν τις σχετικές εργασίες τους.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Καζαντζίδη καθώς και τον κ. Κοσμόπουλο για την τιμή που μας έκαναν να αποδεχθούν το αίτημα μας, για την άψογη φιλοξενία αλλά και για τον ουσιαστικό και ταυτόχρονα κατανοητό τρόπο των ομιλίων τους.

Υπεύθυνοι καθηγητές

Γιάννης Παπαδούρης ΠΕ03   Ελένη Παναγοπούλου ΠΕ11

20230125 095741120230125 102702

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.