Πέμπτη, 11 Μάρτιος 2021...10:48 ΜΜ

Συμμετοχή και Βράβευση με Ειδικό Έπαινο στο Διαγωνισμό Juvenes Translatores

Μετάβαση στα σχόλια

Το σχολείο μας συγχαίρει θερμά τους μαθητές μας της Γ΄ τάξης Δημήτρη Ζαχιώτη, Μαρία Νικολίνα Αθηνά Κατσαρδή, Νικόλαο Μπούλια, Λεωνόρα Σολωμού και Δήμητρα Σωτηροπούλου, οι οποίοι παρά το φόρτο της προετοιμασίας τους για τις Πανελλαδικές εξετάσεις και κυρίως, παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας COVID-19, συμμετείχαν με προθυμία στο μαθητικό Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μετάφρασης Juvenes Translatores 2020.

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν στην μαθήτρια Μελίνα Κατσαρδή, η οποία βραβεύτηκε με Ειδικό  Έπαινο (Special Mention Student)! Ο διορθωτής του κειμένου της, ο οποίος είναι μεταφραστής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από τη συγκεκριμένη μετάφραση και πιστεύει ότι η Μελίνα θα μπορούσε να έχει ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον στον χώρο της μετάφρασης, σε περίπτωση που αποφασίσει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον κλάδο. Τα ονόματα των νικητών μαθητών έχουν δημοσιευτεί στον ιστότοπο του Διαγωνισμού http://ec.europa.eu/translatores

Ο εν λόγω Διαγωνισμός διοργανώνεται από τη Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με στόχο την προώθηση της εκμάθησης γλωσσών στα σχολεία και την ενθάρρυνση των νέων  γλωσσομαθών. Τη φετινή σχολική χρονιά, ο Διαγωνισμός διεξήχθη στις 26 Νοεμβρίου 2020, το πρωί, ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, (ηλεκτρονικά σε όσες χώρες όπως η Ελλάδα ήταν σε Τηλεκπαίδευση λόγω της πανδημίας) και οι μαθητές/μαθήτριες μετέφρασαν ένα κείμενο με θέμα «Πλοηγώντας σε δύσκολους καιρούς – Μαζί είμαστε πιο δυνατοί», έχοντας τη δυνατότητα να επιλέξουν από τις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ το ζεύγος των γλωσσών που επιθυμούσαν.

Οι μαθητές μας χρησιμοποίησαν μόνο έντυπα λεξικά, σύμφωνα με τις οδηγίες του Διαγωνισμού.  Την επιτήρηση, την τεχνολογική υποστήριξη και τη διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας ανέλαβαν η υπεύθυνη καθηγήτρια του Διαγωνισμού, κ. Μαρία Χριστοπούλου, ΠΕ06 καθώς και η καθηγήτρια κ. Κουνάβη Ευαγγελία, ΠΕ86.

 

 Αφήστε μια απάντηση

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων