Συμμετοχή μας στην Τιμητική Εκδήλωση για το Πρόγραμμα «Το Χαρτί του Μέλλοντός μας – Ανακύκλωση χαρτιού στα σχολεία»

Καταγραφή1

Την Δευτέρα, 5-12-2017 πραγματοποιήθηκε Εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών για να τιμηθούν τα σχολεία που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα «Το Χαρτί του Μέλλοντός μας – Ανακύκλωση χαρτιού στα σχολεία».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης, συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, τον Διευθυντή Β’/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας Γεώργιο Αφράτη και τον Διευθυντή Α’/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας Ευάγγελο Πασσά. Ο κ. Μπαξεβανάκης επισήμανε ότι το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί σημαντικό εγχείρημα του Υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας ΙΤΥΕ Διόφαντος και ζωντανή απόδειξη ότι με την ενεργό εμπλοκή όλων η εκπαιδευτική κοινότητα μπορεί να καλλιεργήσει στα μέλη της μια νέα κουλτούρα κοινωνικής ευαισθητοποίησης και οικολογικής συνείδησης.

Από τα 569 σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, συλλέχτηκαν 151 τόνοι ανακυκλώσιμου υλικού, οι οποίοι αντιστοιχούν σε 21.700,00€. Με το ποσό αυτό θα αγοραστεί φωτοτυπικό χαρτί Α4, το οποίο θα διανεμηθεί στα σχολεία που συμμετείχαν. Στο Νομό ΑΧΑΪΑΣ – ΠΑΤΡΕΩΝ συμμετείχαν 85 σχολεία και συγκεντρώθηκαν 24,370 τόνοι ανακυκλώσιμου υλικού και είναι η 1η περιοχή στη συνολική κατάταξη (http://www.myfuturemypaper.gr/#apotelesmata). Το σχολείο μας, συγκέντρωσε 2 μεγα-σάκους χαρτί.

Το σχολείο μας εκπροσώπησε στην εκδήλωση η εκπαιδευτικός μας κ. Χριστοπούλου Μαρία, ΠΕ06, η οποία ήταν και η υπεύθυνη του σχετικού Προγράμματος.

 

Κατηγορίες: 2017-2018, Βραβεύσεις 2017-2018. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.