Ανακοίνωση για μαθητές, καθηγητές και γονείς: «Ανακύκλωση Χαρτιού»

paper 2

paper 1

Το σχολείο μας συμμετέχει στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Το Χαρτί του Μέλλοντος μας – Ανακύκλωση Χαρτιού στα Σχολεία». Το εν λόγω πρόγραμμα  αποσκοπεί στην οργανωμένη και συστηματική ανακύκλωση χαρτιού από την ίδια τη σχολική κοινότητα. Έχει πανελλαδική εμβέλεια και το σχολείο μας συμμετέχει τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 2017 (καταληκτική ημερομηνία συλλογής χαρτιού: 15 Ιουνίου 2017). Για την υλοποίηση του δραστηριοποιούνται οι μαθητές, ο Σύλλογος Καθηγητών και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

 

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού από τα σχολεία συμβάλλει ουσιαστικά στην ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης των μαθητών, στην ενδυνάμωση του εθελοντισμού καθώς και στην ενίσχυση του στοιχείου της ανταποδοτικότητας εφόσον το χρηματικό ποσόν που θα συγκεντρώνεται θα χρησιμοποιείται για να καλύπτει τις ανάγκες των σχολείων που συμμετέχουν.

 paper 3

Το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης χαρτιού στα σχολεία αφορά:

Χαρτί γραφής

Δηλαδή παλιά βιβλία, σχολικά ή μη, που οι μαθητές επιθυμούν να διαθέσουν, μαθητικά τετράδια, χρησιμοποιημένο Λευκό χαρτί φωτοτυπικού μηχανήματος και χαρτί τύπου (εφημερίδες και περιοδικά). Από μελέτη που πραγματοποίησε το ΙΤΥΕ-ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ προκύπτει ότι είναι απόλυτα εφικτός στόχος ένας μέσος όρος 3 Kg ανά μαθητή.

Θα πρέπει να δοθεί προσοχή στα ακόλουθα:

  • Αφαιρούμε τα πλαστικά ντύματα και εξώφυλλα των βιβλίων και τετραδίων
  • Δε διαλύουμε το βιβλίο και το τετράδιο
  • Αφαιρούμε συνδετήρες και σπιράλ από βιβλία, τετράδια και φωτοτυπικό χαρτί

paper 2

 Για περισσότερες λεπτομέρειες μπείτε στην ιστοσελίδα: http://www.myfuturemypaper.gr/

Η Υπεύθυνη Καθηγήτρια

Μαρία Χριστοπούλου, ΠΕ06

Κατηγορίες: 2016-2017, Κοινωνικό σχολείο 2016-2017. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.