Συμμετοχή και Βράβευση του Σχολείου μας στη Δράση «Ευέλικτα Καπάκια»

Κατά την σχολική χρονιά 2015-2016, το Σχολείο μας συμμετείχε στην Δράση «Ευέλικτα Καπάκια» που συντόνισαν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας / Τμήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε άμεση συνεργασία με τους «Gefyristas» (ομάδα εθελοντισμού ενεργών πολιτών) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία (Π.ΟΜ. ΑΜΕΑ) Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

12.000 κιλά πλαστικά καπάκια συγκεντρώθηκαν μετά από οργανωμένη στόχευση και μαζική προσπάθεια από 17.081 μαθητές/τριες, από 171 σχολεία της Αχαΐας (54 Νηπιαγωγεία, 69 Δημοτικά, 26 Γυμνάσια, 14 Γενικά Λύκεια, 6 ΕΠΑΛ , το ΕΕΕΕΚ Αχαΐας και το ΣΔΕ Αχαίας).

Η Ειδική Επιτροπή, που συγκροτήθηκε για να συντονίσει τη δράση, ανταποκρινόμενη στα αιτήματα των σχολείων διέθεσε το χρηματικό ποσόν που συγκεντρώθηκε στα παρακάτω σχολεία::

  • Ειδικό Δημοτικό Σχολείο/Φάσμα Αυτισμού (αναπηρικό αμαξίδιο, κρεβάτι φυσιοθεραπείας, στρώματα μασάζ, αποσπώμενοι δίσκοι φαγητού),
  • Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πάτρας (Αναπηρικό αμαξίδιο)
  • Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Αιγίου (Αναπηρικό αμαξίδιο)
  • Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο & Λύκειο Πάτρας (Κρεβάτι φυσιοθεραπείας)
  • 18ο Γυμνάσιο Πάτρας (Επισκευή ακουστικών βαρηκοΐας) και στην
  • Π.ΟΜ Α.ΜΕ.Α Δυτ. Ελλάδας & Ιονίων Νήσων (Αναπηρικό αμαξίδιο)

 

Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων που συμμετείχαν.

DSC_0234

Το Σχολείο μας απέσπασε το 4ο βραβείο στην Κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (μαζέψαμε 120 κιλά καπάκια). Το Βραβείο παρέλαβαν οι καθηγήτριες κ. Γκοτσοπούλου Ελ., ΠΕ02 και Χριστοπούλου Μ., ΠΕ06 και ομάδα μαθητών όλων των τάξεων.

DSC_0240

 

 

 

Κατηγορίες: 2016-2017. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.