ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 1 (PROJECT) : ΠΑΤΡΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ή ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Η επίσκεψη έγινε στη ζώνη project. Συνοδοί Δελλατόας Αντώνης , Φιλοσόφου Μαρία. Οι μαθητές ενημερώθηκαν και αναζήτησαν βιβλιογραφία γαι το θέμα. Ευχαριστούμε θερμα την Κα Κατερίνα Βουλδή για την διάθεση και τον  κόπο !!! Ακολουθούν φωτογραφίες

Στα πλαίσια της ερευνητικής δρασστηριότητας οι μαθητές συμμετείχαν σε ομάδες των 4-5 στη συμπλήρωση ερωτηματολογίων για το θέμα. Η δράση έλαβε χώρα στα πλαίσια του  14ου Forum ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ που διεξήχθη στη Πάτρα ( Ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ ) το Σαββατοκύριακο 19-20/11 /2011. Επισυνάπτεται σχετική δημοσίευση από την Οικονομική Εφημερίδα ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ καθώς και φωτογραφίες.

ΑΠΟΚΟΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ :

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ     Forum  Ανάπτυξης  2011           25 Νοεμβρίου 2011   23

Η κάλπη ερευνών του Forum Ανάπτυξης και με μαθητική συμμετοχή

Στο συνεδριακό χώρο του Forum Ανάπτυξης διεξαγόταν και φέτος έρευνα με την μορφή ερωτηματολογίου με τον τίτλο «Η γνώμη σου μετράει». Παράλληλα με αυτή έγινε και μια ειδική έρευνα σε συνεργασία με την Α’ τάξη του Γενικού Πειραματικού Λυκείου Πατρών με θέμα:   «Πάτρα τουριστικός προορισμός ή τουριστικός περιορισμός;»  στο πλαίσιο ερευνητικής εργασίας που έχει αναλάβει το σχολείο.  Οι μαθητές ήταν υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους Αντώνη Δελλατόλα, οικονομολόγου & Μαρίας Αργυροπούλου, κοινωνιολόγου .  Στην έρευνα με ιδιαίτερο ζήλο συμμετείχαν οι μαθητές :    Μυλωνάς Λευτέρης, Δανάη Αναστασοπούλου,  Δημήτρης Παπασημακοπουλος, Αγγελική Ραγκαβά, Ελπίδα Σίμου, Χρυσούλα Χάλα, Αντώνης Πετρόπουλος, Γεωργία Πετροπούλου, Ειρήνη Δενάζη, Μαρία Μποζίκα, Αλέξανδρος Σταματόπουλος, Κωνσταντίνος Φραντζής, Ράνια Οικονό­μου, Κωνσταντίνα Τριανταφύλλη, Ράνια Τσιούλου, Δημήτρη; Φίλης, Γιώτα Γιαννακοπούλου,Μαρία Κασιμάτη, Βίκυ Μπαρούση, Σπύρος Φρυσίρας και Καπερώνη Αναστασία.  Τα αποτελέσματα των ερευνών θα δημοσιοποιηθούν στο διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας του www. Forumanaptixis.gr αλλά και στην εφημερίδα ” Σύμβουλος Επιχειρήσεων”.

ΟΙ ΜAΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΔΗΛΩΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥΣ :

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΔΑΝΑΗ :  Ήταν μια καλή εμπειρία, κουραστική και πολύωρη … Παρ όλα αυτά γνωρίσαμε κόσμο, μάθαμε καινούργια πράγματα  και συμμετείχαμε σε ένα διαφορετικό είδος εργασίας.  Τέλος ήταν ωραίο που έπρεπε να τονίσουμε τα κοινωνικά μας χαρακτηριστικά και να πείσουμε ξένο κόσμο κάνοντας ελκυστικό το θέμα μας.

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ :  Η παρουσία μας στο φόρουμ ήταν ωφέλιμη και βοήθησε στη κοινωνικοποίησή μας. Ήρθαμε σε επαφή με ανθρώπους που πρόθυμα απάντησαν στο ερωτηματολόγιό μας με αποτέλεσμα να παρατηρούμε τις αντιδράσεις τους από κοντά. Έτσι η έρευνά μας απέκτησε βιωματικό χαρακτήρα. Για μένα ήταν μια πλούσια εμπειρία.

 ΔΕΝΑΖΗ ΕΙΡΗΝΗ :  Με τη συμμετοχή μας στο φόρουμ ανάπτυξης αποκομίσαμε πολλά οφέλη. Οι οργανωτές ήταν πολύ ευγενικοί μαζί μας και πρόθυμοι να λύσουν κάθε μας απορία. Η πλειοψηφία του κόσμου αποδέχτηκαν να απαντήσουν στα ερωτηματολόγια. Παράλληλα πολλοί παρευρισκόμενοι μας τόνωσαν το ηθικό και μας έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες για την εργασία αλλά και για μας τους ίδιους. Βέβαια υπήρξαν και περιπτώσεις αγένειας και αδιαφορίας απέναντι στη δουλεία μας. Σε γενικέ γραμμές παρά την κούραση ήταν μια πρωτόγνωρη και μοναδική εμπειρία,

 ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΜΑΡΙΑ :  Στο φόρουμ πέρασα αρκετά καλά μιας και μαζί με τις φίλες μου αν και κουραστήκαμε,  αποτελέσαμε μια δυναμική και αποτελεσματική ομάδα.  Ήταν κάτι πρωτόγνωρο και καινούργιο αφού γνωρίσαμε και την ανταπόκρισή – βοήθεια από τον κόσμο αλλά σε κάποιες περιπτώσεις και την ανάγκη να παρέχουμε απλά πληροφορίες για τις αίθουσες και τα δρώμενα, χωρίς να συμπληρώνονται τα ερωτηματολόγια. Τελικά πέρασα καλύτερα απ ότι περίμενα    

 ΜΠΑΡΟΥΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :  Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία που πιστεύω θα μας βοηθήσει πολύ στην ερευνητική εργασία και όχι μόνο. Κουραστήκαμε και σε κάποιες περιπτώσεις δεν υπήρχε ανταπόκριση από τους παρευρισκόμενους. Πάντως πέρασα πολύ ωραία και ήταν αρκετά διασκεδαστικό.

 ΜΠΟΖΙΚΑ ΜΑΡΙΑ : Το πολύ-συνέδριο το οποίο παρακολουθήσαμε ήταν εξαίρετο από πλευράς οργάνωσης και θεματολογίας, οι συνεδρίες και οι ομιλητές ήταν εξίσου καλοί. Εκτός από την θεματολογία και τους ομιλητές πολύ ενδιαφέροντα ήταν και τα περίπτερα, ιδιαίτερα εκείνο που διαφήμιζε τα προϊόντα του Δήμου Ερυμάνθου, τα οποία παρεμπιπτόντως ήταν νοστιμότατα!!! Το γεγονός που μου έκανε όμως ιδιαίτερη εντύπωση ήταν ότι οι περισσότεροι θέλησαν να απαντήσουν τα ερωτηματολόγια μας ακόμα και στις 10 το βράδυ χωρίς να βαρυγκωμήσουν….!!!! Η εμπειρία ενός τέτοιου foroum θα μου μείνει αξέχαστη και σίγουρα θέλω να το επαναλάβω και του χρόνου!!!

 ΜΥΛΩΝΑΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ : Το Forum Ανάπτυξης μου πρόσφερε μια πρωτόγνωρη εμπειρία.  Βρέθηκα ανάμεσα σε ανθρώπους σημαντικούς και άσημους και γνώρισα τις γνώμες τους γύρω από το θέμα για το οποίο ήμουν εκεί. Έμαθα τρόπους προσέγγισης και επικοινωνίας με αυτούς. Πράγματι μου άρεσε και το διασκέδασα.

 ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ –ΝΕΦΕΛΗ : Έχω πολύ θετικές εντυπώσεις από το forum ανάπτυξης. Έμαθα πολλά σχετικά με τον τουρισμό στην Πάτρα  μέσα από την επικοινωνία που είχα με αρκετά άτομα. Στα αρνητικά στοιχεία καταχωρώ την αδιαφορία ορισμένων, λίγων ευτυχώς …

 ΠΑΠΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ –ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: Είμαι πολύ τυχερός που συμμετείχα στο forum Ανάπτυξης γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να μπω στον επιχειρηματικό χώρο, το χώρο της Διοίκησης  και του Marketing. Κατάφερα να προσεγγίσω ανθρώπους των επιχειρήσεων και να μάθω τις απόψεις τους πάνω στο θέμα μας. Ελπίζω του χρόνου να είμαι πάλι παρών.

 ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ : Από το Forum ανάπτυξης πήραμε πολλά περισσότερα από απλά αποτελέσματα για το Project. Πρώτα απ’ όλα πήραμε μια ιδέα για το πως γίνεται μια τέτοιου είδους εργασία, ενώ ταυτόχρονα κατανοήσαμε ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος προσέγγισης ατόμων που πιθανόν να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια. Επίσης, αν και ήμασταν εκτός των αιθουσών που γίνονταν οι ομιλίες, πήραμε μια γεύση από τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Γενικότερα το Forum και ο χώρος στον οποίο βρεθήκαμε ήταν μια αρκετά ευχάριστη εμπειρία για μας .

 ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ :   Η συνεργασία μας με το Forum Ανάπτυξης ήταν μια πρωτόγνωρη και ξεχωριστή εμπειρία. Μέσα από αυτή την εμπειρία εισπράξαμε πολλά. Ένα από αυτά ήταν πως χρειάζεται να δουλεύουμε σκληρά και να έχουμε υπομονή σε ότι κάνουμε. Με τη βοήθεια του Forum συναναστραφήκαμε με πολλά πρόσωπα και γνωρίσαμε νέο κόσμο, ενώ παράλληλα δουλέψαμε για την εργασία μας έχοντας, τελικά, το επιθυμητό αποτέλεσμα. Χάρηκα πολύ γι’ αυτή την συνεργασία. Εκτιμώ ιδιαίτερα την ευκαιρία που μας έδωσαν οι διοργανωτές του Forum για να πάρουμε και εμείς μέρος στο πρόγραμμα αυτό και εύχομαι να μας δοθούν παρόμοιες ευκαιρίες ξανά στο μέλλον!

ΡΑΓΚΑΒΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ :   Οι εμπειρίες μου από το forum ανάπτυξης είναι πολλές και καλύτερες από ότι περίμενα. Ο κόσμος ήταν πολύ φιλικός και με καλή διάθεση. Χαιρόταν που συμμετείχε στην έρευνα και ένιωθε πως η γνώμη του μετρούσε. Ήταν μια ομαδική δράση μας για έναν διαφορετικό σκοπό απ ότι μέχρι σήμερα γνωρίζαμε .

ΣΙΜΟΥ ΕΛΠΙΔΑ : Η συμμετοχή μου στο forum ανάπτυξης, ήταν μία ξεχωριστή εμπειρία και πιστεύω ότι αποκόμισα πολλά από αυτή. Μοιράζοντας ερωτηματολόγια συνέβαλα στην διοργάνωσή του ενώ ακόμη για πρώτη φορά ήρθα σε επαφή με τόσο κόσμο ευαισθητοποιημένο σε θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και οικονομικά. Επίσης η συνεργασία μου με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας μου ήταν αρκετά καλή και αναπτύξαμε στενότερους δεσμούς μεταξύ μας. Συμπερασματικά πιστεύω πως η συμμετοχή μου στο forum ανάπτυξης, θα με βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην πραγματοποίηση της ερευνητικής μου εργασίας (project).

 ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ : Οι εντυπώσεις μου από το forum ανάπτυξης  είναι καλές. Μου άρεσε που μίλησα με μορφωμένους ανθρώπους , είδα πως συμπεριφέρονται και πως ενεργούν. Μου άρεσε η προθυμία, η ευγένεια και η άνεση της πλειονότητας των ατόμων που ήλθαμε σε επαφή και βοήθησαν στην έρευνά μας!  Υπήρξαν βέβαια και  κάποιοι –ελάχιστοι απρόθυμοι που δεν βοήθησαν στην εργασία μας αλλά αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού. Δεν απογοητευόμαστε!

 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ :  Το Σαββατοκύριακο είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ το forum ανάπτυξης και να μοιράσω ερωτηματολόγια στα πλαίσια του forum και του project του σχολείου μας. Ήταν πολύ ωραία εμπειρία και υπήρξε πολύ καλή συνεργασία με τον κόσμο καθώς και με τους εκπροσώπους του forum.  Θα μου άρεσε πολύ να συμμετείχα ξανά σε κάτι παρόμοιο! Σας ευχαριστούμε πολύ για την συνεργασία σας!

 ΤΣΙΟΥΛΟΥ ΡΑΝΙΑ : Θα ήθελα να εκφράσω την ευχαρίστηση μου και τα συγχαρητήρια μου για αυτό το θεσμό που πραγματοποιείται στην πόλη μας εδώ και 14  χρόνια. Τόσο η λειτουργική διαμόρφωση του χώρου όσο και η ευγενική παρουσία των ανθρώπων της γραμματείας μας έκαναν να νιώθουμε άνετα & να εξοικειωθούμε πολύ γρήγορα με το χώρο αλλά και με τα καθήκοντα μας. Επίσης μας δόθηκε η ευκαιρία για γνωριμία με πολλούς σημαντικούς ανθρώπους οι οποίοι ίσως μας βοηθήσουν στο μέλλον( αν ασχοληθούμε με κάτι παραπλήσιο).Επίσης είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τονιστεί ότι τέτοιου είδους θεσμοί όπως το forum που πραγματοποιούνται στην πόλη μας βοηθούν και αυτοί με τον τρόπο τους στην ανάπτυξη του τουρισμού ή έστω στην οικονομική ενίσχυση της Πάτρας.

 ΦΙΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Η συμμετοχή μου στο Forum ήταν όχι μόνο ωραία αλλά και εμπειρία ζωής. Τα νέα παιδιά των ομάδων του Πειραματικού Λυκείου και της εργασίας μας θεωρούμε ότι προσφέραμε χρήσιμες υπηρεσίες στους διοργανωτές αλλά και στους εαυτούς μας αφού μάθαμε να προσαρμοζόμαστε ευκολότερα σε συνθήκες εργασίας. Ευχαριστούμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που ευγενικά και πρόθυμα συμπλήρωσαν τα ερωτηματολόγιά μας αλλά και αυτούς που το αρνήθηκαν.Ακόμη και η άρνηση προσφέρει εμπειρία …   

 ΦΡΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Οι εντυπώσεις μου από το φόρουμ ήταν οι καλύτερες. Ο καθένας μέσα από το φόρουμ μπορεί να πληροφορηθεί για επιχειρήσεις της πόλης μας αλλά και για διάφορα επίκαιρα θέματα που απασχολούν την σημερινή κοινωνία. Το φετινό θέμα, που ήταν η οικονομική κρίση, ήταν πολύ ενδιαφέρον, αφού όλοι μας ζούμε με τις συνέπειες αυτής της κρίσης. Ελπίζω και του χρόνου να πραγματοποιηθεί ξανά το φόρουμ, με ένα νέο θέμα που θα προσελκύσει ακόμα περισσότερο κόσμο από φέτος.

 ΦΡΥΣΙΡΑΣ ΣΠΥΡΟΣ :  Το Forum Ανάπτυξης ήταν μια εποικοδομητική εμπειρία για όλους μας. Βοηθηθήκαμε πολύ από τους επισκέπτες του Φόρουμ που προσφέρθηκαν να συμπληρώσουν τα ερωτηματολόγια που τους δώσαμε. Το θέμα ήταν καλά στοχευμένο  σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες ζούμε.  Ελπίζουμε στο επόμενο Money Show να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη προσέλευση από ότι φέτος ! 

 ΧΑΛΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ :  Το Forum που μας φιλοξένησε ήταν εκπληκτικό. Οι άνθρωποι ήταν πολύ φιλικοί απέναντί μας και πρόθυμοι να συμπληρώσουν τα ερωτηματολόγια μας! Ήταν μια καινούρια εμπειρία για εμένα και θα ήθελα σίγουρα να συμμετάσχω σε αυτό το πολύ-συνέδριο και στο μέλλον !!!

 

 

Σχετικά με ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΔΕΛΛΑΤΟΛΑΣ

Καθηγητήςστο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Πατρών (αξιολογημένος για 5ετή θητεία ). ΜΔΕ στις Νέες αρχές Διοίκησης Επιχειρήσεων από το τμήμα μεταπτυχιακών σπουδών του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών.
Μέλος του Επιστημονικού Εποπτικού Συμβουλίου (ΕΠΕΣ) του Προτυπου Πειραματικού ΓΕΛ Πατρών Εμπειρία στον Ιδιωτικό τομέα ( Διαφήμιση -Δημόσιες σχέσεις)-Λογιστήριο.) Υπότροφος του ΙΚΥ. Πιστοποιημένος στον ΣΕΠ (500 Ωρών ΕΠΕΑΕΚ) Πρόεδρος της ΕΟΕΔΕ της Δυτικής Ελλάδας.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Project a1-1, Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.