Αρχική » Κηδεμόνες » Eνημέρωση για τη λειτουργία της Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ.)

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε με το σχολείο με τους παρακάτω τρόπους:

Τηλεφωνικά: 2610995483
Email: mail@lyk-kastr.ach.sch.gr
Ταχυδρομικά: Μαγούλα Κάτω Καστριτσίου, Δήμου Πατρέων Τ.Κ 26504

Θέση σχολείου (κλικ εδώ!)

Πρόσφατα άρθρα

Eνημέρωση για τη λειτουργία της Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ.)

Ο θεσμός της Ε.Δ.Υ. αποτελεί μία καινοτόμα προσπάθεια με σκοπό την άμεση εκπαιδευτική αξιολόγηση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών/τριών σε σχολικέςμονάδες γενικής εκπαίδευσης. Συγκροτείται από την Διευθύντρια του σχολείου, την εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής, την Ψυχολόγο, την Κοινωνική Λειτουργό και τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τμημάτων του/της μαθητή/τριας ή της ομάδας μαθητών που έχουν ανάγκη υποστήριξης. Επισημαίνεται ότι στις συνεδριάσεις των Ε.Δ.Υ. καλούνται οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών, αν οι Ε.Δ.Υ. συνεδριάζουν για το σχεδιασμό Ε.Π.Ε., καθώς και για την παροχή απόψεων σε κάθε άλλη περίπτωση που κρίνεται σκόπιμο.

Σκοπός της Ε.Δ.Υ. είναι η ενδυνάμωση και η προώθηση της συνεργασίας, καθώς και ο συντονισμός του έργου των σχολικών μονάδων και η ανταπόκριση στις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών τους. Οι ενέργειες και εισηγήσεις της ΕΔΥ έχουν εκπαιδευτικό προσανατολισμό. Η αξιολόγηση περιλαμβάνει (α) τη συγκέντρωση των αναγκαίων πληροφοριών από το κοινωνικό/οικογενειακό περιβάλλον, (β) τη χορήγηση δοκιμασιών για τον εντοπισμό των εκπαιδευτικών, ψυχολογικών και κοινωνικών αναγκών του/της μαθητή/τριας και (γ) την παρακολούθηση της πορείας του/της μαθητή/τριας με συναντήσεις συνεργασίας με τους γονείς και το εμπλεκόμενο προσωπικό.

Το προσωπικό της ΕΔΥ που λειτουργεί στο σχολείο μας αποτελείται από τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Πιερρή Ευγενία, η οποία εκτελεί χρέη συντονίστριας, τον Υποδιευθυντή κ. Νικολακόπουλο ‘Οθωνα (ως αναπληρωτή της), την εκπαιδευτικό κα Κοτρώτσου Μαρία (μεταπτυχιακό στην εκπαιδευτική ψυχολογία), την Ψυχολόγο κ. Κόρδα Φωτεινή, την Κοινωνική λειτουργό κ. Λεκατσά Αικατερίνη, τους εκάστοτε εκπαιδευτικούς της τάξης του/της μαθητή/τριας και τη γραμματέα της επιτροπής κ. Γκότση Ιωάννη.

Όσοι/ες από εσάς επιθυμείτε να δηλώσετε το αίτημά σας για αξιολόγηση μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Διευθύντρια του σχολείου (τηλ. 2610 995483) για περισσότερες πληροφορίες και τον προγραμματισμό μιας συνάντησης.

Η Διεύθυνση του σχολείου, οι εκπαιδευτικοί και το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό είναι πάντα στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με τη φοίτηση και την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών σας και μαθητών μας.

 

Υπεύθυνη Δήλωση-ΕΔΥ


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ωράριο μαθημάτων

Ωράριο Λςιτουργίας
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση