↑ Επιστροφή σε Δραστηριότητες

Εκτύπωσέ το Σελίδα

Ημερολόγιο

 

  • 11 Οκτωβρίου 2013 –  Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

 

           Το Υπουργείο Παιδείας Και Θρησκευμάτων ευαισθητοποιημένο σε θέματα Περιβαλλοντικής Αγωγής, καθιερώνει την 2η Εβδομάδα του Οκτωβρίου ως «Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης».

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου και στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου πραγματοποήθηκε εκδήλωση  στο πλαίσιο της «Εβδομάδας ‘Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» όπου συμμετείχαν οι μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου.

Η εκδήλωση άρχισε με την προβολή του video  «Οι ανθρώπινες παρεμβάσεις στο περιβάλλον» (Human Impact on the Environment  των Kim and Eleanor). Στη συνέχεια οι μαθητές συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιo και ζωγράφισαν ένα θέμα με αφορμή την προβολή που παρακολούθησαν. Επακολούθησε διάλογος και ζητήθηκε από τους μαθητές να καταθέσουν τις ιδέες του για δράσεις που θα οργανώσει το σχολείο.

 

 

 

  • 30 Σεπτεμβρίου 2013 –  Comenius στην Κροατία

 

Την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου αποστολή του σχολείου μας, το οποίο συμμετέχει στο πρόγραμμα Comenius με τίτλο «Save The Past, Live The Present, Imagine The Future», επισκέφτηκε το αντίστοιχο σχολείο “Fran Galovic” στην Πόλη Koprivnica της Κροατίας. Την αποστολή απετέλεσαν  τρείς Εκπαιδευτικοί του σχολείου μας:

  • η ΑφροδίτηΛεούση ( υπεύθυνη του προγράμματος)
  • η Χριστίνα Καραντώνη
  • και ο Νίκος Καρράς

καθώς και οι μαθητές της Β’ τάξης:

  • Νίκος Λάτσης
  • Νάσος Σπετσιέρης και
  • Ευγενία Σταμούλη.

Croasia

 Οι μαθητές  φιλοξενηθήκαν από τις οικογένειες των μαθητών του οικείου σχολείου “Fran Galovic” . Στο ίδιο πρόγραμμα συμμετείχαν επίσης σχολεία  από Βουλγαρία, Πολωνία, Λετονία και Ρουμανία.

Η επίσκεψη διήρκεσε περίπου 1 εβδομάδα (30/09 έως 4/10/2013). Το ημερήσιο πρόγραμμα περιελάμβανε συναντήσεις εργασίας μεταξύ των εκπαιδευτικών των συμμετεχόντων σχολείων, επισκέψεις σε αξιοθέατα και ενδιαφέροντα σημεία της περιοχής και εκπαιδευτικές δραστηριότητες από τους μαθητές.

Η φιλοξενία τόσο του  Κροάτικου σχολείου όσο και των οικογενειών των μαθητών χαρακτηρίζεται ως ξαιρετική.

Η αποστολή επέστρεψε με πολλές θετικές εμπειρίες και παραστάσεις.

Photos from Koprivnica 1

Photos from Koprivnica

 

 

17- 23 Σεπτεμβρίου 2013Επίσκεψη στο Ερευνητικό κέντρο CERN

cernΟι μαθητές/τριες του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Πατρών μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς

Πραγματοποιήθηκε από 17-23 Σεπτέμβρη 2013 με μεγάλη επιτυχία η εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου στην Ελβετία και Γαλλία σε συνδυασμό μετην επίσκεψη στο Ερευνητικό κέντρο CERN.

 Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 44 μαθητές/τριες της Β΄και Γ΄τάξης του Λυκείου της θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης και τέσσερις εκπαιδευτικοί.Το σχολείο επισκέφθηκε το CERN (Conseil Europeen pour la Recherche Nucleaire) στη Γενεύη της Ελβετίας, το μεγαλύτερο Ερευνητικό Κέντρο στηΦυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων στον κόσμο, στις 20 Σεπτέμβρη.

DSCN0353

 

Αρχικά οι μαθητές/τριες περιηγήθηκαν τις διαδραστικές εκθέσεις «Μικρόκοσμος» και «Στοιχειώδη σωματίδια» στο χώρο υποδοχής και στη συνέχεια υπήρξε ενημέρωση-παρουσίαση απο τον Κ. Καρακώστα  για το πλαίσιο λειτουργίας του ερευνητικού κέντρου και κυρίως για την επιστημονική έρευνα που διεξάγεται εκεί. Οι μαθητές/τριες χωρίστηκαν σε δυο ομάδες, παρακολούθησαν video με την ιστορία και τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου και ξεναγήθηκαν απο τους Έλληνες ερευνητές του Ινστιτούτου, κους Καρακώστα και Πάνου στο κέντρο ελέγχου (control room) των υπεραγώγιμων μαγνητών του μεγάλου επιταχυντή συγκρουόμενων αδρονίων LHC (Large Hadron Collider) και στο χώρο του πειράματος AMS. Το AMS το ακριβότερο επιστημονικό πείραμα που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στο Διάστημα, το Άλφα Μαγνητικό Φασματόμετρο ή AMS, έχει καταγράψει στον ένα χρόνο λειτουργίας του 18 δισεκατομμύρια προσκρούσεις κοσμικών ακτίνων. Το πείραμα ΑΜS έχει σχέση με ανιχνευτή σωματιδίων προσαρμοσμένο στο Διεθνή Διαστημικό σταθμό και μπήκε σε τροχιά το Νοέμβρη του 2011. Το πρόγραμμα περιελάμβανε και ξενάγηση στην αίθουσα όπου εκτίθενται τμήματα του επιταχυντή LHC (accelerators technologies) και των προγενεστέρων αυτού, ενώ παρουσιάστηκαν οι τρόποι κατασκευής και λειτουργίας υπεραγωγών και ηλεκτρομαγνητών.

 

Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσης  διαμονή στο εντυπωσιακό Annecy (κοντά στα Γαλλικά σύνορα) , στην Πάρμα και επισκέψεις στη Γενεύη και στο Montre ( γύρω απο τη λίμνη Le Man).

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Σφαέλος Ι., Ευσταθίου Α., και Φύττας Γ. καθώς και ο Διευθυντής κος Δημητρέλλος Β.

 

 

 

 

 

  • 11 Σεπτεμβρίου 2013 – Αγιασμός και διανομή Βιβλίων

 

_MG_0604 c

Την τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός του Προτύπου Πειραματικού Σχολείου και έγινε η διανομή των σχολικών βιβλίων.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/lyk-aei/%ce%b4%cf%81%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%b9%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b5%cf%82/%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%bf%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%b9%ce%bf/

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων