Τα βίντεο του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Θεσσαλονίκης στο Youth4Greece!

Οι μαθητές του Ε1  και Ε2 του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Θεσσαλονίκης, δημιούργησαν δύο πρωτότυπα βίντεο για τις  “Οι Μαγεμένες της Θεσσαλονίκης” και  για  το “Γενι-Τζαμί – Αρχαιολογικό Μουσείο” και είχαν τη χαρά να το δουν αναρτημένα στη σελίδα του Youth4Greece!  Τα έργα δημιούργησαν οι μαθητές σε συνεργασία με τις δασκάλες τους Βέφα Τσιρικίδου [Ε1], την Αθηνά Νταναβάρα [Ε2], την εκπαιδευτικό Πληροφορικής Θεοδούλη Τερζίδου και την Θεατρολόγο Κατερίνα Σακελλαρίου.

Τα βίντεο που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο δράσης του Saferinternet.gr, έδωσαν την ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν τη χαρά της δημιουργίας και να εξοικειωθούν με τις έννοιες Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Πνευματικών Δικαιωμάτων

Το έργο “Youth4Greece” έχει ως στόχο να προβάλλει την Ελλάδα μέσα από τα μάτια των παιδιών και των εφήβων, επιτρέποντάς τους να δημιουργήσουν αμιγώς πρωτότυπα βίντεο σε σχέση με τα αξιοθέατα του τόπου τους –ιστορικά, πολιτιστικά, φυσικής ομορφιάς– τις τοπικές εκδηλώσεις και τις τοπικές συνταγές, προσκαλώντας  με αυτό τον τρόπο συνομιλήκους τους αλλά και όλους τους επισκέπτες της πλατφόρμας να γνωρίσουν τη χώρα μας.

H Δράση “Youth4Greece” έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και έχει λάβει μεγάλη δημοσιότητα. Δείτε ενδεικτικά το σχετικό αφιέρωμα από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Δείτε παρακάτω τα βίντεο μας!

 



Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση