Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού επιστρέφει 10-18 Οκτωβρίου 2015!

codeweek-2015-banner

Σημειώστε την ημερομηνία: 10-18 Οκτωβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί για τρίτη χρονιά η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού!

Εκατομμύρια παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες και πολιτικοί ιθύνοντες θα συμμετάσχουν σε μαζικές εκδηλώσεις και θα παρακολουθήσουν μαθήματα για να μάθουν προγραμματισμό και να αποκτήσουν συναφείς δεξιότητες.

Η ιδέα είναι να προβληθεί ο προγραμματισμός, να απομυθοποιηθούν οι σχετικές δεξιότητες, και να έρθουν σε επαφή άτομα που έχουν μεγάλη επιθυμία να αποκτήσουν γνώσεις.

Κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκή Εβδομάδας Προγραμματισμού 2014 [Code Week 2014], πάνω από 150.000 άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη, νέοι και ενήλικες, δημιούργησαν εφαρμογές, ιστοσελίδες, παιχνίδια και πολλά άλλα καταπληκτικά πράγματα μαθαίνοντας να προγραμματίζουν. Τώρα, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2015 επιστρέφει με πολλές νέες συναρπαστικές εκδηλώσεις, δράσεις και δραστηριότητες.

Ελάτε μαζί μας και διαδώστε την είδηση στην κοινότητά σας!

Στη διεύθυνση http://codeweek.eu θα μάθετε περισσότερα και θα βρείτε τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη σας.

Πώς μπορείτε να συμμετάσχετε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού;
  • Τα Παιδιά/οι έφηβοι/οι ενήλικες μπορούν να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις για τον προγραμματισμό
  • Οι προγραμματιστές μπορούν να διοργανώσουν εργαστήρια σε σχολεία, ανοιχτά εργαστήρια (hack spaces) ή κοινοτικά κέντρα
  • Οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν προγραμματισμό μπορούν να διοργανώσουν μαθήματα προγραμματισμού, να κοινοποιήσουν τα προγράμματα των μαθημάτων τους και να διοργανώσουν εργαστήρια για τους συναδέλφους τους
  • Οι εκπαιδευτικοί που δεν διδάσκουν προγραμματισμό μπορούν να διοργανώσουν σεμινάρια ή να προσκαλέσουν τους γονείς ή τους μαθητές να ανταλλάξουν γνώσεις για τον προγραμματισμό
  • Οι γονείς μπορούν να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να συμμετάσχουν σε ένα εργαστήριο προγραμματισμού
  • Οι επιχειρήσεις και οι μη κερδοσκοπικές οργανώσεις μπορούν να φιλοξενήσουν εργαστήρια προγραμματισμού, να διαθέσουν εκπαιδευτές από το προσωπικό τους, να διοργανώσουν διασκεδαστικά δρώμενα προγραμματισμού για μαθητές ή να προσφέρουν χορηγίες για εκδηλώσεις προγραμματισμού
  • Κάθε άτομο που συμμετέχει σε δραστηριότητα προγραμματισμού μπορεί να μιλήσει για την εμπειρία του και να εμπνεύσει κι άλλους!
Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού: Lia [Theodouli] TERZIDOU | Code Week EU Ambassador | Greece 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση