EU Code Week | Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα | 11-17 Οκτ. 2014

codeweek-badge-medium-400Από 11 έως 17 Οκτωβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα με εκατοντάδες εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη! Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να προβάλει την έννοια του προγραμματισμού τόσο σε παιδιά όσο και σε μεγάλους,  δίνοντας τους την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα και workshops καθ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Εκατομμύρια παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες θα συμμετάσχουν στις μαζικές εκδηλώσεις και θα αποκτήσουν τις σχετικές δεξιότητες.

Την πρωτοβουλία ξεκίνησαν νεαροί σύμβουλοι της Neelie Kroes, Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία προσέλκυσε την υποστήριξη κινημάτων προγραμματισμού και εκπαίδευσης, όπως τα CoderDojo και RailsGirls, καθώς και σημαντικών εταιρειών τεχνολογίας και πληροφορικής.

Οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα διοργανώνονται σε τοπικό επίπεδο και δημοσιεύονται στο website της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού [http://events.codeweek.eu/]. Σε κάθε χώρα, ένας ή περισσότεροι πρεσβευτές της Code Week Europe προσφέρθηκαν να αποτελέσουν το βασικό σημείο επαφής για την Εβδομάδα Κώδικα, να διαδώσουν το όραμα της πρωτοβουλίας και να συνδέσουν τοπικές κοινότητες προγραμματισμού και ενδιαφερόμενους φορείς. Στην Ελλάδα έχουμε 5 πρεσβευτές [είναι χαρά μου να είμαι μεταξύ ατών] και 15 δράσεις μέχρι σήμερα!

Στόχος αυτής της ξεχωριστής εβδομάδας, είναι να εξοικειωθούν εκατομμύρια παιδιά με τον προγραμματισμό, πραγματοποιώντας, για παράδειγμα, εργαστήρια επίδειξης, αναπτύσσοντας εργαλεία εκμάθησης και συμβάλλοντας στην εκπαίδευση δασκάλων. Εταιρείες, όπως οι Rovio (Angry Birds), Microsoft, Google, Telefonica, Liberty Global και Facebook στηρίζουν την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα συμμετέχοντας με εκδηλώσεις.

Για όσους δεν θα μπορέσουν να συμμετέχουν σε κάποια από τις δραστηριότητες, υπάρχει πάντα διαθέσιμο πλούσιο υλικό στην Ελληνική Γλώσσα για την εκμάθηση προγραμματισμού μέσω διαδικτύου [http://codeweek.eu/resources/]. Όσοι τέλος είναι λιγάκι μεγαλύτεροι σε ηλικία, μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού για αρχάριους διαδικτυακά, μέσω αρκετών πρωτοβουλιών, όπως το Scratch, μια δωρεάν γλώσσα προγραμματισμού για δημιουργία διαδραστικών ιστοριών, παιχνιδιών και κινητών σχεδίων (animation), το Codecademy, το Code School για εκμάθηση διαδικτυακών τεχνολογιών μέσω βιντεομαθημάτων, ασκήσεων προγραμματισμού και βιντεογραφημάτων (screencast) και το Code.org tutorials με απλά μαθήματα για αρχαρίους.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση