Αποτελέσματα της Ώρας του Κώδικα

screen-shot-HourOfCodeΟλοκληρώθηκε (9-15 Δεκεμβρίου) η παγκόσμια δράση «Hour of Code», που διοργάνωσε το Code.org.  17,5 εκατομμύρια μαθητές και φοιτητές  σε 170 χώρες συμμετείχαν στην επιστήμη των υπολογιστών και στην Ώρα του Κώδικα την περασμένη εβδομάδα!  Η ώρα του Κώδικα έγινε η τεχνολογία με την ταχύτερη εξάπλωση στην ιστορία. Δείτε εδώ το εντυπωσιακό infographic.  Όλοι μαζί γράψαμε ιστορία και καταφέραμε η Ελλάδα να γίνει η 4η χώρα σε συμμετοχές στην παγκόσμια κατάταξη.  Η σειρά κατάταξης των χωρών με βάση τους μαθητές που συμμετείχαν ήταν: 1) ΗΠΑ, 2) Ηνωμένο Βασίλειο, 3) Καναδάς, 4) Ελλάδα, 5) Ινδία, 6) Αυστραλία, 7) Πολωνία, 8) Μεξικό, 9) Ισπανία, 10) Βραζιλία, 11) Γερμανία, 12) Μαλαισία, 13) Πορτογαλία, 14) Ν. Κορέα…

Το 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο ΑΠΘ-Θεσ/νίκης συμμετείχε στην ώρα του κώδικα με μαθητές  των Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων αλλά και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια Ώρα Κώδικα! Αναμφισβήτητα η Ώρα του Κώδικα κέρδισε πολλούς από αυτούς, οι οποίοι συνεχίζουν και μετράνε πολλές Ώρες κώδικα.

H δράση είχε σκοπό να παροτρύνει οποιονδήποτε να δει ότι μπορεί να αποκτήσει βασικές γνώσεις γύρω από την επιστήμη της πληροφορικής και με το σύνθημα «όλοι μπορούν» να αναπτύξουν  ικανότητες προγραμματισμού, καινοτομίας και δημιουργικότητας.  Στην Ελλάδα η «Ώρα του Κώδικα» (http://cseduweek.wordpress.com/) με πρωτοβουλία των περισσοτέρων Σχολικών Συμβούλων Πληροφορικής τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας (182942/Γ2/29-11-2013) ως “Εβδομάδα Πληροφορικής: Ώρα Κώδικα”.

Με μεγάλη μας χαρά το  code.org μας διαβεβαιώνει ότι τα μαθήματα και οι δραστηριότητες του θα παραμείνουν διαθέσιμες και πέραν της εβδομάδας πληροφορικής και μάλιστα δωρεάν!

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και μέχρι την επόμενη εβδομάδα πληροφορικής Keep Coding!

Πηγές:

http://cseduweek.wordpress.com/

http://code.org/

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση