V.A.S.E. – Virtual Art School Exhibition


Μια περιήγηση στη 3D Εικονική Έκθεση Ψηφιακών Έργων Τέχνης

των μαθητών του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης

VaseLogo

Λογότυπο Vase από το μαθητή Αντώνη Συρόπουλο

Η έκθεση δημιουργήθηκε στο πλαίσιο Πολιτιστικού Προγράμματος με  τίτλο “Υπηρεσίες Διαδικτύου, Web 2.0 Εργαλεία και Πολυμέσα στην υπηρεσία  ”Ψηφιακής” Έκφρασης των Μαθητών – Δημιουργία Εικονικής Διαδικτυακής Ψηφιακής Έκθεσης” στο Σχολ. Έτος 2012-2013. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν μαθητές και των τριών τάξεων του 1ου Πρότυπου Πειραματικού  Γυμνασίου Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές παρουσιάζουν τα έργα τους σε μια εικονική έκθεση που έφτιαξαν σε έναν 3D περιβάλλον.

Για τη δημιουργία της έκθεσης ψηφιακών έργων χρησιμοποιήσαμε την  πλατφόρμα εικονικού κόσμου  OpenSim.  Ο εικονικός κόσμος που δημιουργήθηκε αποτελεί ένα ολοκληρωμένο εικονικό εκπαιδευτικό περιβάλλον (VLE-Virtual Learning Environment) και αποτελείται από 3 νησιά (regions). Περιλαμβάνει πέρα από τις αίθουσες έκθεσης και αίθουσες διδασκαλίας αλλά και χώρο για τη συνάντηση και τη συνεργασία της ομάδας των μαθητών.

Μπορείτε να πάρετε μια γεύση από το VASE κάνοντας μια εικονική περιήγηση στην 3D εικονική έκθεση μέσα από το video που δημιούργησε ένας από τους μαθητές που συμμετείχε στο πρόγραμμα.

http://vase3d.wordpress.com/

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση