Ημερίδα για το Ασφαλές Διαδίκτυο του 1ου Πρότ.Πειραματικού Γυμν. Θεσσαλονίκης

5 Φεβρουαρίου 2013 – Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο

Το 1ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, Πρεσβευτής του «Ασφαλούς Διαδικτύου» για το έτος 2013 στην Ελλάδα και διοργάνωσε εκδήλωση-ημερίδα, για τον 10ο επετειακό εορτασμό, με αξιόλογους καλεσμένους ομιλητές αλλά και με πολύ μεράκι από τους μαθητές μας να αφήσουν το δικό τους «Δημιουργικό μας Αποτύπωμα» σε μια τέτοια ημέρα! Την εκδήλωση παρακολούθησαν μαθητές, καθηγητές αλλά και πολλοί γονείς.

DSC01981

Connect with respect!“, «Σύνδεση με σύνεση!», ήταν το φετινό σύνθημα, το οποίο και αποτέλεσε αφετηρία αλλά και πηγή έμπνευσης για τις δημιουργίες των ομάδων των μαθητών. Τα έργα που δημιούργησαν οι ομάδες των μαθητών εστίασαν περισσότερο στα Δικαιώματα και τις Υποχρεώσεις που συνοδεύουν κάθε χρήστη του διαδικτύου, όπως άλλωστε συμβαίνει και στην ζωή μας εκτός διαδικτύου, στοχεύοντας πάντα να μας διδάξουν πώς μπορούμε να αποκομίσουμε μόνο θετικές εμπειρίες από αυτό και να απολαμβάνουμε όλα τα προτερήματά του.Οι μαθητές δημιουργήσαν τόσο Αφίσες και T-Shirts για την εκδήλωση όσο και δικά τους video, παρουσιάσεις ακόμη και μικρές εκπαιδευτικές εφαρμογές για την ασφάλεια του διαδικτύου.

Τέλος, όλα τα έργα που δημιούργησαν οι μαθητές, προβάλουν τη σωστή χρήση του διαδικτύου απ’ όλες τις πλευρές, η οποία με τη σειρά της συνεπάγεται και ευχάριστα για όλους αποτελέσματα μέσα και έξω από το διαδίκτυο!

Απόλυτα επίκαιρες και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ήταν και οι εισηγήσεις των καλεσμένων ομιλητών, οι οποίοι προβλημάτισαν αλλά και ενημέρωσαν μικρούς και μεγάλους για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και στη Σύνδεση μας σε αυτό με Σύνεση!

Ομιλητές:

1. Δρ. Ζαχαρίας Μανουσαρίδης – Σύμβουλος Πληροφορικής

2. Δρ. Ελευθεράκης Γεώργιος – Senior Lecturer και Διευθυντής Έρευνας στο Τμήμα Πληροφορικής του City College και Μέλος ΔΣ της ΕΠΥ

3. Δρ. Λάμπρος Λαζούρας – Lecturer στο Τμήμα Ψυχολογίας του City College

4. Αστυνόμος Αντώνης Παπαντωνίου – Πρώην Προϊστάμενος του Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης

Οργάνωση Ημερίδας:

.: Θεοδούλη Τερζίδου, MSc (Καθηγήτρια Πληροφορικής)

Παρουσιάσεις Ομιλητών

Δείτε και κατεβάστε παρακάτω τις παρουσίασεις των ομιλητών:

Δρ. Λάμπρου Λαζούρα (Lecturer στο Τμήμα Ψυχολογίας του City College) με τίτλο:

Cyberbullying και ασφαλής χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση