Παρουσίαση με prezi

Στην  παρουσίαση αυτή καταγράφεται σε γενικές γραμμές η  εργασία  που παρουσίασα στο ΙΖ΄ Πολιτιστικό Συμπόσιο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου που διεξήχθη στη Ρόδο από 1έως 3/7/2011.Ο τίτλος της εισήγησής μου  ήταν: “Ο Νίκος Κάσδαγλης ως συγγραφέας έργων για παιδιά”.

Δουλεύοντας την παρουσίαση στο prezi προσπάθησα να δω τα πλεονεκτήματα αυτού του προγράμματος/ εργαλείου σε σχέση με το power point. Αν και ακόμα χρειάζομαι αρκετή προπόνηση μέχρι να μπορέσω να εκμεταλλευτώ όλες τις δυνατότητες αυτού του προγράμματος  πιστεύω ότι είναι ελκυστικότερο και πιο παραστατικό εργαλείο, συνεπώς εξαιρετικά χρήσιμο για εκπαιδευτικούς σκοπούς γιατί: α) επιτρέπει ανά πάσα στιγμή στον δημιουργό της αλλά και στον αναγνώστη της την εποπτεία του συνόλου ταυτόχρονα με τη γνώση του μέρους β) επιτρέπει τη διάδραση,   η μη γραμμική δομή καθιστά τον παρατηρητή/αναγνώστη συνδημιουργό , γ) η δυνατότητα  ενσωμάτωσης ποικίλων πολυμέσων, όπως βίντεο κάνει το μέσο εξαιρετικά ελκυστικό, αλλά και αποτελεσματικό για τη μετάδοση της γνώσης, δ) η δομή του μπορεί να παραβληθεί με αυτή του χάρτη εννοιών.Απαιτεί αρκετή επεξεργασία, σαφήνεια, λακωνισμό, δηλαδή πολύ καλή γνώση του αντικειμένου και των επιθυμητών στόχων. ε)Προσφέρει  τη δυνα τότητα  συνδημιουργίας , συμβάλλοντας έτσι  στη συνεργατική μάθηση.

Περιμένω τις απόψεις σας , αλλά και την κριτική σας για την παρουσίασή μου.

Σχετικά με louorfanou

Είμαι καθηγήτρια φιλόλογος στη Β/θμια Εκπαίδευση. Εργάζομαι στο 7ο Γυμνάσιο Ρόδου.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

11 Responses to Παρουσίαση με prezi

  1. Πράγματι είναι ελκυστικότερο του Power Point, και νομίζω (χωρίς να είμαι σίγουρος) με περισσότερες δυνατότητες. Ο παρατηρητής/αναγνώστης δεν νομίζω ότι γίνεται συνδημιουργός, απλά υποθέτω οτι του είναι πιο ευχάριστο να παρακολουθήσει μια τέτοια παρουσίαση. Το μόνο ελάττωμα που βρίσκω στο  prezi έναντι άλλου λογισμικού παρουσίασης είναι ότι τα πολλά zoom in και zoom out που γίνονται κατά την αλλαγή θεμάτων προκαλούν σύγχυση και ζαλίζουν τον παρατηρητή. Αυτό όμως νομίζω αποφεύγεται με την αργή εναλλαγή των διαφανειών, θεμάτων, σελίδων ή όπως αλλιώς λέγονται.
    Όσο αφορά την παρουσίαση σου, νομίζω ότι δεν χρειάζονται τα βελάκια, αλλά θα πρέπει να παρουσιάζονται τα κείμενα.(ορισμένα δεν φαίνονται). Προς το τέλος δε της παρουσίασης φαίνονατι μόνο βέλη… Κάποιο λάθος έχει γίνει στη σειρά εμφάνισης. Κατά το περιέχόμενο όμως είναι πολύ καλό, κι αυτό το λέω γιατί μου προκάλεσε τη διάθεση να αγοράσω το βιβλίο (Στον Πανορμίτη).
    Παρεμπιπτώντος πως μπαίνει η παρουσιάση prezi στο  blog; (μπορείς να μου πεις αναλυτικά;)

  2. Ο/Η louorfanou λέει:

    Σπύρο, ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις.

    Έχεις δίκιο, όταν πάτησα το κουμπί show δεν πλοήγησα σωστά, ή μάλλον πλοήγησα γρήγορα και υπάρχει αυτό το αποτέλεσμα, όταν δουλεύει αυτόματα η παρουσίαση. Τα βελάκια υποδεικνύουν τη σειρά που ακολούθησα εγώ.Μπορείς όμως να κάνεις zoom in και zoom out με το ποντίκι και έτσι να τα δεις όλα όπως επιθυμείς και όσο αργά ή γρήγορα επιθυμείς. Νομίζω ότι μπορώ να διορθώσω την παρουσίασή μου, έστω κι αν την έχω δημοδιεύσει.
    Όταν λέω ότι ο αναγνώστης καθίσταται συνδημιουργός  εννοώ ότι μπορεί να ξεκινήσει από όποια σειρά θέλει, έχει εποπτεία του συνόλου ανά πάσα στιγμή, ίσως σωστότερα : ο αναγνώστης συμμετέχει…εντάξει υπερέβαλα με το συνδημιουργός.

  3. Ο/Η louorfanou λέει:

    Είναι εύκολο να εισάγεις μια παρουσίαση prezi στο ιστολόγιό σου. Πατάς στο νέα δημοσίευση το εικονίδιο με το βίντεο και σου δίνεται η δυνατότητα να επιλέξεις από prezi. Γράφεις τη διεύθυνση του prezi σου και είσαι εντάξει!!

  4. Ο/Η louorfanou λέει:

    Σήμερα διόρθωσα την παρουσίαση. Αφαίρεσα τα βελάκια υπακούοντας στην παρατήρηση του Σπύρου. Το μεγάλο πρόβλημα σ’ αυτήν την παρουσίαση εξακολουθεί να είναι ο όγκος των σημειώσεων σε κάθε διαφάνεια. Στην επόμενη παρουσίαση πρέπει να είμαι λακωνικότερη.

  5. Ο/Η nikvasileiou λέει:

    Καλησπέρα.Μου άρεσε πολύ η παρουσίαση σου με prezi,πολύ καλή δουλειά.Και όχι δεν ήταν πολλά αυτά που έγραψες.Ίσα ίσα ηταν πολύ κατατοπιστικά.

  6. Ο/Η Μέλπα Μαυριδή λέει:

    Μπράβο Λουκία, πολύ ωραία η παρουσίασή σου! Πρωτότυπη και εμπεριστατωμένη εργασία!

  7. Ο/Η amyronak λέει:

    Λουκία η παρουσίαση σου σαφέστατη! Μόλις τελείωσα και γω τη βιογραφία του Νovak. Δυσκολεύτηκα να δημιουργήσω το prezi γιατί όπως αναφέρεις θέλει λιτότητα και καλό σχεδιασμό του θέματος. Στην επόμενη παρουσίαση με καλό…..

  8. Πράγματι το prezi είναι ένα πιο δυναμικό λογισμικό παρουσίασης, στο οποίο μπορείς να παρέμβεις ανά πάσα στιγμή της προβολής και να δώσεις έμφαση όπου χρειάζεται. Εύκολο στη χρήση του και μπορείς και να το έχεις και στο αρχείο χωρίς να είσαι online. Και οι μαθητές μου το βρίσκουν αρκετά ενδιαφέρον. πολύ καλή και η παρουσίασή σου, Λου κία

  9. Ο/Η Vasilis λέει:

    Πολύ ενδιαφέρουσα η παρουσίαση και το μέσο. Μπράβο Λουκία!

  10. Ο/Η ΝΕΜΗΣ ΦΕΛΩΝΗΣ λέει:

    Πράγματι είναι πολύ καλή η παρυσίαση αυτή, αλλά απλώς σκέφτομαι μήπως τελικά μένουμε στο εφέ και αγνοούμε την ουσία.Δεν ξέρω, δεν είμαι έτοιμος να απαντήσω.Εγώ ασχολούμαι από πολύ παλιά με τις νέες τεχνολογίες και φέτος εεπιμορφώθηκα στο β επίπεδο.Τόσα χρόνια κάνοντας παρεμβάσεις στην τάξη είδα ότι το εφέ εντυπψσιάζει ,αλλά το ζητούμενο είναι η συνεργατική μάθηση..Δύσκολο να επιτευχθεί.Καλή συνέχεια στην πολύ αξιόλογη προσπάθειά σου.Κοίταξε ,αν θες, την ιστοσελίδα μου και το ιστολόγιό μου http://users.sch.gr/nemfelonis και blogs.sch.gr/nemfelonis

  11. Ο/Η Αρετή Κάρκου λέει:

    Μια γεύση από τα δικά μου PREZi σου στέλνω. Κάνε ποήγηση στο Blog του σχολείου μας και θα δεις διάφορα.
    http://prezi.com/1xajc2dmggqv/video/
    http://prezi.com/n308re9qdwp0/perivalontiko/
     
    Καλή δύναμη ακι καλό γέμισμα μπαταριών….εκεί στη Ρόδο!! Η αγαπημένη μου είναι η Σύμη…πριν 25 χρόνια….
     
    Χαιρετώ από Καστοριά
     
    Αρετή Κάρκου, φιλόλογος (βολιώτισσα, 15 χρόνια στην Καστοριά στο Γυμνάσιο Κορησού)
    FB: Areti Karkou

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *