Χρησιμοποιώντας τις Νέες Τεχνολογίες στη σχολική τάξη

Στο βίντεο   καταγράφονται δέκα εργαλεία  ΤΠΕ  που είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν   στη σχολική τάξη.Η χρήση τους σε κάθε περίπτωση   συνδέεται με συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς σκοπούς και προτιμώνται , όταν προτιμώνται,    ως αποτελεσματικότερα για τη μάθηση , έναντι των παραδοσιακών/συμβατικών μέσων. Η τεχνολατρεία, άλλωστε ,  των εφήβων προσφέρει τη βασιλική οδό για τη χρήση τους. Συμφωνείτε;

Σχετικά με louorfanou

Είμαι καθηγήτρια φιλόλογος στη Β/θμια Εκπαίδευση. Εργάζομαι στο 7ο Γυμνάσιο Ρόδου.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά. Ετικέτες: , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

5 Responses to Χρησιμοποιώντας τις Νέες Τεχνολογίες στη σχολική τάξη

  1. Συμφωνώ… αν μάλιστα υπάρχει και η σχετική υποδομή στο σχολείο, (διαδραστικοί, δίκτυο κ.α.) το μάθημα γίνεται υπέροχο. Αποκτά ενδιαφέρον και για τους μαθητές αλλά και για το δάσκαλο.

  2. Εγώ αν και τεχνολάτρης δεν ξέρω τι θα γίνει γιατί αν και τα παιδιά είναι τεχνολάτρες οι εκπαιδευτικοί τους σε μεγάλο βαθμό απέχουν στο να χαρακτηριστούν έτσι, αλλά ο χρόνος θα τα φέρει όλα στο τέλος.

  3. Ο/Η louorfanou λέει:

    Η χρήση των ΤΠΕ στην τάξη, όσο κι αν ελκύει τους μαθητές, δεν είναι πανάκεια. Συνεπώς , ..ψυχραιμία. Πρέπει να είμαστε αυθεντικοί στη δουλειά μας κι αν καταφέρουμε, όσοι καταφέρουμε να χρησιμοποιούμε τις Νέες Τεχνολογίες για μια καλύτερη διδασκαλία … περίφημα. Θα ήταν ατόπημα νομίζω να τις χρησιμοποιούμε άκριτα και επειδή είναι “της μόδας” (στην ελληνική εκπαίδευση).

  4. Ο/Η Χριστίνα Μαστή λέει:

    Καλή η πρόταση σου και συμμερίζομαι την άποψή σου. Όπως δεν μπορούμε να τρώμε καθημερινά το αγαπημένο μας φαγητό, γιατί σύντομα θα πάψει να είναι, έτσι και η τεχνολογία χρειάζεται μέτρο και καλή προετοιμασία ώστε να πετυχαίνεται ο στόχος. Δοκιμάζοντας περισσότερα πράγματα σίγουρα ενεργοποιείς περισσότερους μαθητές.

  5. Ο/Η nikvasileiou λέει:

    Ωραίες οι 10 συμβουλές και μακάρι να μπορούμε να τις εφαρμόζουμε σε όλα τα σχολεία όσο το δυνατον περισσότεροι συνάδελφοι! Πάντα όμως με μέτρο κι εκεί που χρειάζεται ως συμπλήρωμα .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *