ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία : Στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το 28ο συνέδριο Από τις 11 έως τις 13 Νοέμβρη 2011. Με τη συμμετοχή καθηγητών από πανεπιστήμια της Ευρώπης.

altΜε τη συμμετοχή καθηγητών από πανεπιστήμια της Ευρώπης, της Ελλάδας, και εκπαιδευτικών από όλη τη χώρα, πραγματοποιείται στην Αθήνα το Νοέμβρη, το 28ο συνέδριο της ελληνικής μαθηματικής εταιρείας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΜΕ.

Στόχος του τριήμερου επιστημονικού συνεδρίου, τις εργασίες του οποίου αναμένεται να παρακολουθήσουν εκατοντάδες σύνεδροι από όλη τη χώρα, και το εξωτερικό, είναι η πολυπρισματική ανάδειξη των μαθηματικών μοντέλων στην επίλυση διάφορων προβλημάτων των επιστημών, της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης, της οικονομίας, της ιατρικής, τη γλωσσολογίας και της κοινωνιολογίας.

Στην ατζέντα του συνεδρίου βρίσκονται τα ζητήματα των μαθηματικών μοντέλων, και οι μορφές που μπορεί να πάρουν όπως τα δυναμικά συστήματα, οι διαφορικές εξισώσεις, η θεωρία των παιγνίων, οι στοχαστικές διαδικασίες. Τη σκυτάλη του κεντρικού ομιλητή του συνεδρίου φέτος, παίρνει από τον Κώστα Δασκαλάκη που μίλησε πέρυσι στο συνέδριο της Χαλκίδας, ο καθηγητής στο City University του Λονδίνου Γιάννης Χαλικιάς.

Στα πλαίσια του τριήμερου συνεδρίου της ΕΜΕ, θα πραγματοποιηθούν επιμέρους στρογγυλά τραπέζια με εξειδικευμένα μαθηματικά θέματα. Υπενθυμίζεται ότι πρόεδρος της μαθηματικής εταιρείας είναι ο καθηγητής του παν/μιου Αθήνας Γρηγόρης Καλογερόπουλος, γραμματέας ο Μανώλης Κρητικός καθηγητής του οικονομικού παν/μιου Αθήνας, ενώ πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπήςτου φετινού συνεδρίου είναι ο καθηγητής του παν|μιου Αθήνας Γιάννης Στρατής.

Κατηγορίες: Εκπαιδευτικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση