Ανακοίνωση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας για ύλη της Γ’Λυκείου

Η έλλειψη εμπεριστατωμένης μελέτης για την αναβάθμιση των Μαθηματικών και για την ανάδειξη των συνδέσεών τους με την διδασκαλία και κατανόηση των μαθημάτων από τα άλλα πεδία, συνεχίζει να οδηγεί σε λάθη και να αποκαλύπτει ανεξήγητη προχειρότητα στην εκπαιδευτική πολιτική.
Η ΕΜΕ έχει έγκαιρα επισημάνει τον κίνδυνο αυτό-αναίρεσης της αναγκαίας εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης του Λυκείου.
Οι χθεσινές και σημερινές παλινωδίες, που οφείλονται ασφαλώς στην πεισματική άρνηση του ΙΕΠ να συνεργαστεί με τους επιστημονικούς φορείς

  • δεν πρέπει να συγκαλυφθούν από το Υπουργείο Παιδείας με την αυτάρεσκη ρητορική των τελευταίων ημερών.
  • έχουν ως αποτέλεσμα, μετά την κατάργηση για την επόμενη χρονιά των Μαθηματικών Γενικής Παιδείας στη Γ΄ Λυκείου, την ολική εξαφάνιση της ύλης τους και την ολοκλήρωση της υποβάθμισης των Μαθηματικών στο Λύκειο.
    Είναι ευκαιρία να πραγματοποιηθεί εντός του Ιουνίου, μακριά από το προεκλογικό κλίμα, μια ουσιαστική συνεργασία ώστε το περιεχόμενο και η βαρύτητα της μαθηματικής εκπαίδευσης να συμβάλλει γνωστικά και αξιακά στην τεχνολογική και διεπιστημονική αναβάθμιση του Λυκείου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Ο ΠρόεδροςΑνάργυρος ΦελλούρηςΟμότιμος Καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ο Γενικός ΓραμματέαςΠαναγιώτης ΔρούτσαςΚαθηγητής Φροντιστηριακής Εκπαίδευση

 

 

Κατηγορίες: Γενικά, Νέα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση