Σχολική Βιβλιοθήκη Βελεστίνου

Αχόρταγοι Αναγνώστες!!!…

3 Δεκεμβρίου: παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ

Νοέ 201026

Η Σχολική Βιβλιοθήκη Βελεστίνου συμμετέχει στην παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ, στις 3 Δεκεμβρίου 2010 με την προβολή της ταινίας “Η όγδοη μέρα”. Πρόκειται για βελγική παραγωγή του 1996, σε σκηνοθεσία Jaco van Dormael, με τους  Daniel Auteuil, Pascal Duquenne, Miou-Miou, Isabelle Sadoyan.

Υπόθεση: Μια συγκινητική ταινία που αναφέρεται στη φιλία ενός άνδρα με έναν άλλον άνδρα που πάσχει από Σύνδρομο Ντάουν. Ο Χάρι είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Μοναχικός, πολυάσχολος, επαγγελματίας – που δίνει διαλέξεις σε νέους πωλητές ασπιρίνης, εγκαταλειμμένος από τη γυναίκα του, που πήρε και τα δύο παιδιά τους – κοντεύει να ξεχάσει ποιος πραγματικά είναι. Στο δρόμο συναντά τον Τζορτζ, που πάσχει από Σύνδρομο Ντάουν και το έχει σκάσει από το ίδρυμα στο οποίο ζει, γιατί όλοι οι άλλοι πήγαν στα σπίτια τους με τους γονείς τους εκτός από αυτόν, μια που η μητέρα του έχει πεθάνει. Δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι μεταξύ τους, που με τον καιρό θα γνωριστούν και μέσα από μια πορεία γεμάτη δυσκολίες και εκπλήξεις θα γίνουν αχώριστοι.
Σημείωση: Η ταινία βραβευθηκε στις Κάννες. Απέσπασε το βραβείο του χρυσού φοίνικα για την κατηγορία καλύτερου α’ αντρικού ρόλου, βραβείο που μοιράστηκε μεταξύ των 2 πρωταγωνιστών της ταινίας.  Ο Pascal Duquenne είναι ηθοποιός και άτομο με νοητική καθυστέρηση.

Αφήστε μια απάντησηΑλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων