Σχολική Βιβλιοθήκη Βελεστίνου

Αχόρταγοι Αναγνώστες!!!…

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

Δεκ 200922

p1010047.JPG

Από 19 ως 27 Νοεμβρίου 2009 πραγματοποιήθηκε στη Σχολική Βιβλιοθήκη Βελεστίνου έκθεση για τη ζωή και το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου.

Η έκθεση συμπεριελάμβανε 25 ταμπλώ με πορτραίτα και εργοβιογραφικά στοιχεία του σκιαθίτη λογοτέχνη, τα οποία δημιουργήθηκαν το 2001 από το ΕΚΕΒΙ με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 150 χρόνια από τη γέννησή του. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της βιβλιοθήκης αναρτήθηκαν τα ταμπλώ της κινητής έκθεσης και προβλήθηκε το ντοκυμαντέρ του Τάσου Ψαρρά “Εποχές και συγγραφείς: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης”. Επίσης λειτούργησε έκθεση βιβλίων του Παπαδιαμάντη και για τον Παπαδιαμάντη. Τέλος ο καθηγητής φυσικής αγωγής Γιάννης Μάγγος παρουσίασε το πρωτότυπο οπτικοακουστικό έργο του για τη Φόνισσα, όπου η αφήγηση του παπα-Κώστα και το πλήθος των φωτογραφιών από τη Σκιάθο, παρακολουθούν όλη την πορεία της Φραγκογιαννούς ζωντανεύοντας με πιστότητα και αυθεντικότητα τόσο τον παπαδιαμαντικό λόγο όσο και την ατμόσφαιρα της εποχής.

Την έκθεση και την προβολή παρακολούθησαν όχι μόνο οι μαθητές και οι μαθήτριες του Λυκείου, αλλά και το Γυμνάσιο Βελεστίνου καθώς και το 1ο και 2ο Δημοτικά Σχολεία Βελεστίνου, συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες ειδικά σχεδιασμένες για τη γνωριμία με το έργο του Παπαδιαμάντη.

p1010054.JPG

Ένα Σχόλιο στο άρθρο

“Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης”

  1. 5 Ιανουαρίου, 2010 στις 4:58 μμ       ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 1ου ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Έγραψε:

    Είχατε δηλαδή τον ίδιο τον συγγραφέα του βιβλίου που έκανε προσωπικά το οδοιπορικό της καταδιωγμένης Φραγκογιαννούς, κρεμάστηκε από χαράδρες, σκαρφάλωσε ορεινούς όγκους, αλλά και βρήκε τα αντικείμενα που αναφέρει ο Παπαδιαμάντης στην Φόνισσα. Μια εξαιρετική δουλειά που ζωντανεύει το βιβλίο μπροστά στα μάτια μας. Τυχεροί! Γειά σου, Γιάννη Μάγγο από την Ελευσίνα!


Αφήστε μια απάντησηΑλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων