no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

2 Απριλίου: Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου

Συγγραφέας: | 22 Μαρτίου, 2011
| 1 σχόλιο |
  • Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου εορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Την εορτή καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) το 1966. Από τότε, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της οργάνωσης αυτής ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα που διανέμονται σε όλο τον κόσμο, με στόχο να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης, να ενθαρρύνουν τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας.

Για τον εορτασμό στην Ελλάδα είναι υπεύθυνο το ελληνικό τμήμα της ΙΒΒΥ – ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, ο οποίος κάθε χρόνο αναλαμβάνει τη μετάφραση και την εκτύπωση του υλικού. 

Η αφίσα περιέχει και το μήνυμα σε απόδοση από τα αγγλικά της Λότης Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου. Η αφίσα εκτυπώθηκε με την ευγενική χορηγία των Εκδόσεων Πατάκη.

Κοίτα και : http://www.ekebi.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=node&cnode=154

Στη σχολική μας βιβλιοθήκη την Παρασκευή 1 Απριλίουθα γίνει έκθεση παιδικού και εφηβικού βιβλίου καθώς και άλλες εκπαιδευτικές δράσεις με σκοπό την προβολή του παιδικού βιβλίου.

κάτω από: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΣ
Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Κατηγορίες