no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ 4Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣ ΠΕΚΙΝΟΥ

Συγγραφέας: | 23 Σεπτεμβρίου, 2010
| 1 σχόλιο |

Δύο χάλκινα μετάλλια και μια τιμητική διάκριση ήταν η συγκομιδή της Ελληνικής αποστολής στην 4η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής στο Πεκίνο. Στη διοργάνωση συμμετείχαν περίπου 110 μαθητές από 22 χώρες οι οποίοι είχαν διακριθεί σε αντίστοιχους διαγωνισμούς στη χώρα τους. Δύο έλληνες μαθητές Λυκείου, ο Ορφέας Βουτυράς από την Αθήνα και ο Γιώργος Λιούτας από τα Τρίκαλα κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο της διοργάνωσης, ενώ ένας ακόμα μαθητής, ο Νίκος Φλεμοτόμος από την Αθήνα, βραβεύτηκε με τιμητική διάκριση. Επιπλέον, στην ελληνική αποστολή στο Πεκίνο συμμετείχαν η Δέσποινα Παζούλη από τη Δράμα και ο Στέφανος Τύρος από την Καλαμάτα, ενώ αρχηγός ήταν ο καθηγητής Αστρονομίας του  ΑΠΘ Γιάννης Σειραδάκης μαζί με τον λέκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Λουκά Ζαχείλα.

Στην φωτογραφία εικονίζονται οι μαθητές οι οποίοι απέσπασαν τα δύο μετάλλια και την τιμητική διάκριση μαζί με τους συνοδούς καθηγητές της Ολυμπιάδας. Οι μαθητές Λυκείου και οι συνοδοί φορούν την επίσημη εθνική ενδυμασία. Από αριστερά προς τα δεξιά: Λουκάς Ζαχείλας (συνοδός καθηγητής), Ορφέας Βουτυράς (χάλκινο μετάλλιο), Νίκος Φλεμοτόμος (τιμητική διάκριση), Γιώργος Λιούτας (χάλκινο μετάλλιο), Γιάννης Σειραδάκης (συνοδός καθηγητής).

Εκφράζουμε, με τη σειρά μας, τα θερμά μας συγχαρητήρια στους διακριθέντες μαθητές οι οποίοι με το παράδειγμά τους διαψεύδουν τις Κασσάνδρες… που λοιδορούν το ελληνικό Σχολείο και τους έλληνες μαθητές, κατατάσσοντάς τους στις τελευταίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης.

Πηγές: 2010 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, http://www.madata.gr/epikairotita/social/76774.htm.l

κάτω από: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Κατηγορίες