no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

ECOMOBILITY 2009-2010 Εκδήλωση Πειρ. Γυμνασίου Ιωνιδείου

Συγγραφέας: | 16 Φεβρουαρίου, 2010
| 1 σχόλιο |

ECOMOBILITY 2009-2010 

ECOMOBILITY 2009-2010

Οικολογική μετακίνηση

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ

16/02/2010, 18:00

Την Τρίτη 16/02/2010, στις 6 μμ, στην αίθουσα τελετών του Πειραματικού Γυμνασίου και Εν. Πειρ.  Λυκείου της Ιωνιδείου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση  του σχολείου στα πλαίσια του Προγράμματος ECOMOBILITY  2009-2010, όπου οι μαθητές του Γ1 που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών Χριστοδούλου Ελένης και Μπαλτά Χαρίκλειας  θα παρουσιάσουν τα συμπεράσματα των ερευνών τους και τις προτάσεις τους για οικολογική μετακίνηση στην πόλη του Πειραιά.

Το πολιτιστικό αυτό πρόγραμμα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου  Υποδομών,  Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής, του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Δήμου Πειραιά.

Οι μαθητές ερεύνησαν τα προβλήματα που προκαλούν στην πόλη τους οι συνθήκες  μετακίνησης αλλά και οι συνήθειες  μετακίνησης των συμπολιτών τους. Προβληματίστηκαν για την ευκολία χρήσης του αυτοκινήτου που αντικατέστησε το βάδισμα ακόμη και για μικρές αποστάσεις. Συζήτησαν την απουσία ποδηλατοδρόμων αλλά και τις αδυναμίες στη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση περιοχών στην πόλη τους. Διαπίστωσαν ότι αυτές οι δυσλειτουργίες του συγκοινωνιακού δικτύου συντείνουν στη χρήση των επιβατικών αυτοκινήτων, που προκαλούν ασφυξία στο κέντρο της πόλης σε ώρες αιχμής και παρεμποδίζουν, στη συνέχεια,  την απρόσκοπτη μετακίνηση των πεζών, καθώς καταλαμβάνουν τα πεζοδρόμια, εξαιτίας των  περιορισμένων χώρων στάθμευσης.

Για τους πιο πάνω λόγους, οι μαθητές του Πειραματικού Γυμνασίου της Ιωνιδείου συμμετέχουν στην εκστρατεία για πράσινες μετακινήσεις και καλούν όλους εμάς να τους ακολουθήσουμε για οικολογική μετακίνηση στην πόλη του Πειραιά. 

κάτω από: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Κατηγορίες