Feed
Άρθρα
Σχόλια

ΣΥΖΗΤΗΣΗ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΟΣΠΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΧΑΣΙΩΝ

Συζήτηση-συνέντευξη με αγρότες-παραγωγούς της περιοχής Χασίων, πραγματοποίησαν οι μαθητές της Α’ τάξης του ΓΕΛ Καρπερού. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ερευνητικής εργασίας που υλοποιεί φέτος η Α’ Λυκείου και έχει θέμα «Τα όσπρια. Η σημασία τους στη διατροφή μας και στην οικονομία του τόπου μας».Τη συζήτηση συντόνισαν οι υπεύθυνες καθηγήτριες Δέσποινα Κρομμύδα και Βασιλική Βασιλείου και συμμετείχαν οι παραγωγοί Λάμπρος Μουστακλής, Παρπουτζίδης Παύλος και Παπαθεοδώρου Κοσμάς.

Στην συζήτηση παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων η διαδικασία παραγωγής των οσπρίων στην περιοχή μας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί στην καλλιέργειά τους καθώς και οι προοπτικές που έχουν τα όσπρια για την οικονομία  της περιοχής μας. Οι μαθητές πήραν πολύτιμες πληροφορίες για την υλοποίηση της ερευνητικής τους εργασίας, ήρθαν σε επαφή με τους επαγγελματίες του αγροτικού τομέα και προβληματίστηκαν σχετικά με τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει η έρευνα και η γνώση στον τομέα αυτό.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΩΠΟΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΣΚΑΤΗΣ

Συζήτηση-συνέντευξη με τον γεωπόνο του Δήμου Δεσκάτης κο Γιώργο Καλαμάρα, πραγματοποίησαν οι μαθητές της Α’ τάξης του ΓΕΛ Καρπερού. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ερευνητικής εργασίας που υλοποιεί φέτος η Α’ Λυκείου και έχει θέμα «Τα όσπρια. Η σημασία τους στη διατροφή μας και στην οικονομία του τόπου μας».Τη συζήτηση συντόνισαν οι υπεύθυνες καθηγήτριες Δέσποινα Κρομμύδα και Βασιλική Βασιλείου.

Στην συζήτηση ο κος Καλαμάρας παρουσίασε μεταξύ άλλων τη διαδικασία παραγωγής των οσπρίων στην περιοχή μας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί στην καλλιέργειά τους καθώς και τις προοπτικές που έχουν τα όσπρια για την οικονομία  της περιοχής μας. Οι μαθητές πήραν πολύτιμες πληροφορίες για την υλοποίηση της ερευνητικής τους εργασίας, ήρθαν σε επαφή με έναν επαγγελματία του αγροτικού τομέα και προβληματίστηκαν σχετικά με τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει η έρευνα και η γνώση στον τομέα αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων