Επίσκεψη στο Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Π.Ι.

8ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων » Blog Archive » Επίσκεψη στο Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Π.Ι..

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν στο εργαστήριο του Πρόγραμματος Περιβαλλοντικής Αγωγής με θέμα «Λιθόγλυπτα Μαστοροχωρίων Κόνιτσας», με τη συνοδεία των συντονιστών καθηγητών, Ζωγάκη Γιάννη, Εικαστικών και Σώζου Καλλιόπης, Γαλλικών επισκέφθηκαν χθές το Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Π.Ι.

Στόχος της επίσκεψης ήταν η διασύνδεση του θέματος του προγράμματος ΠΕ με την τέχνη της Γλυπτικής, όπως αυτή διδάσκεται στο αντίστοιχο Τμήμα της πόλης μας.

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια της Γλυπτικής από τον υπεύθυνο διδάσκοντα Χ. Σκαλκώτο, ο οποίος, αφού τους ενημέρωσε για το Τμήμα και τα εργαστήρια, απάντησε σε ερωτήματά τους για την τέχνη της Γλυπτικής, τα εργαλεία, τα υλικά και τα έργα. Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους σπουδαστές του τμήματος κατά τη διάρκεια της εργασίας τους αλλά και να παρατηρήσουν έργα και μελέτες σε πηλό, γύψο, πορομπετόν κά υλικά, που υπάρχουν στους χώρους των εργαστηρίων.

Τελειώνοντας την επίσκεψη στα εργαστήρια Γλυπτικής και επειδή είχαμε ακόμη λίγο χρόνο στη διάθεσή μας, επισκεφθήκαμε το εργαστήριο χαρακτικής και της Ζωγραφικής όπου μας ξενάγησε ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος, Δέδος Ζήκος.

Έτσι, μαθητές και μαθήτριες, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον τρόπο εργασίας και να κατανοήσουν την τεχνική της Χαρακτικής αλλά και να αισθανθούν το κλίμα ενός εργαστηρίου Ζωγραφικής.

 

Τους ευχαριστούμε για τη φιλοξενία τους.