ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Χριστούγεννα!!!  Η ωραιότερη γιορτή του χρόνου, ιδίως για τα παιδιά και φυσικά μπήκαμε αμέσως στο κλίμα των Χριστουγέννων! Θέλουμε να το γιορτάσουμε στο νηπιαγωγείο μας με τον καλύτερο τρόπο. 

Πρώτη μας δουλειά είναι να φτιάξουμε την ατμόσφαιρα χριστουγεννιάτικη και ξεκινήσαμε από τον στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου μας και τον στολισμό της τάξης μας φυσικά με ομαδικές εργασίες! 

19     23  13

Μια γωνία της τάξης μας έγινε το εργαστήριο του Άγιου Βασίλη και εμείς γίναμε τα ξωτικά του και αρχίσαμε τις δουλειές μας. Φτιάξαμε πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα στολίδια και τα στολίσαμε στο δέντρο μας και τις τελευταίες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα,  τα πήρανε τα παιδιά στα σπίτια τους για να στολίσουν το δικό τους δέντρο. 

 

 12    3  6    22  9

Φυσικά όλοι περιμένουν με ανυπομονησία τον Άγιο Βασίλη, γι’ αυτό δε θα μπορούσαμε παρά να του γράψαμε το γράμμα μας με το τι θέλουμε να μας φέρει. Αφού τσεκάραμε αν ήμασταν καλό ή άτακτο παιδί (φυσικά ήμασταν όλοι καλά παιδιά!), γράψαμε το όνομά μας, το βάλαμε στο φάκελο και μετά στο ταχυδρομικό κουτί που μας έφερε ο Άγιος Βασίλης μέσα στην τάξη μας!!

24     14    11   10   

Τα Χριστούγεννα, αυτό που χρειάζεται πρώτα από όλα είναι να μάθουμε την ιστορία της γέννησης του Χριστού μας. Παρακολουθήσαμε φυσικά και άλλες Χριστουγεννιάτικες ιστορίες που αξιοποιήσαμε διδακτικά 

“Το δώρο”

“Που πήγαν τα Χριστούγεννα΄”

“Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι”

“Η Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα”

 “Η μπουγάδα του Άγιου Βασίλη”

 Μάθαμε για το φώνημα Ξ του Ξωτικού της ιστορίας, το γράψαμε, το είπαμε, κάναμε προτάσεις και εργασίες με αυτό.

Σαν βοηθοί του Άγιου Βασίλη που γίναμε, φτιάξαμε διάφορες χειροτεχνίες που πουλήθηκαν σε Χριστουγεννιάτικο Bazar που διοργανώθηκε λίγο πριν τα Χριστούγεννα.  

20 21 15

Μάθαμε για τα ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων, τραγουδήσαμε τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και προσπαθήσαμε να τα μάθουμε. Ένα ακόμη τραγούδι που ακούσαμε και άρεσε ιδιαίτερα στα παιδιά ήταν το ακόλουθο. Το ακούσαμε, το τραγουδήσαμε, το συζητήσαμε και γίναμε και εμείς χριστουγεννιάτικα δέντρα και προσπαθήσαμε να αναπαραστήσουμε την ιστορία.

Η τέχνη είναι κάτι που μας αρέσει και για τον λόγο αυτό είδαμε πίνακες που αφορούν τα Χριστούγεννα και τους θαυμάσαμε, τους περιγράψαμε και είπαμε τι είναι αυτό που μας αρέσει σε αυτούς.

J9XZw61FKnJBd8

Γίναμε ζαχαροπλάστες και φτιάξαμε τρουφάκια

2  5   7  .jpg

Γίναμε ντετέκτιβ- ξωτικά, βρήκαμε δικά μας ονόματα ξωτικών και προσπαθήσαμε να λύσουμε ένα μυστήριο στο Βόριο Πόλο. Όταν θέλαμε να ξεπιαστούμε από αυτά που φτιάχναμε στο σχολείο, γυμναζόμασταν με την ειδική γυμναστική των Ξωτικών με πολλή επιτυχία και πολύ γέλιο. Κάναμε σειροθέτηση  χριστουγεννιάτικων ιστοριών και φυσικά μάθαμε για το έτος που έρχεται, το 2022, το μάθαμε, το βάλαμε στη σειρά και φτιάξαμε έναν καταπληκτικό  χιονάνθρωπο με το 2022 για να στολίσουν τα παιδιά στο σπίτι.

4  8 25

Και φυσικά φτιάξαμε κάρτες και άλλες χειροτεχνίες…

1   17    18

Στο πνεύμα των Χριστουγέννων, βοηθήσαμε και εμείς σε έναν ιερό σκοπό. Πήραμε αστεράκια από την οργάνωση “Make a wish”, γράψαμε τις ευχές μας,  ζωγραφίσαμε το δικό μας αστέρι της ευχής και το στείλαμε στον οργανισμό με πολλή αγάπη….

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!

16