3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

3 Δεκεμβρίου είναι μια μέρα που όλοι πρέπει να αναφερόμαστε. Είναι μια μέρα για τα άτομα τα οποία είναι λίγο διαφορετικά, που έχουν κάποιες δυσκολίες στην καθημερινότητά τους, για τον λόγο αυτό χρειάζεται να αναφερόμαστε σε αυτούς και να προσπαθήσουμε με τον δικό μας τρόπο να καταλάβουμε λίγο τη θέση στην οποία βρίσκονται και πόσο δύσκολο κάποιες φορές  είναι αυτό.

Συζητήσαμε για την ημέρα αυτή και για τα άτομα στα οποία αναφέρεται. Προσπαθήσαμε να μπούμε και εμείς για λίγο στη θέση τη δική τους και καταλάβαμε ότι δεν είναι και τόσο εύκολο να προχωρήσεις όταν υπάρχουν παντού εμπόδια και δεν μπορείς να δεις.. Κλείσαμε τα μάτια μας και προσπαθήσαμε να καταλάβουμε με την αίσθηση της αφής, τι αγγίζουμε, ούτε και αυτό ήταν τόσο εύκολο όσο νομίζαμε..

2 Δεκ4

Είδαμε το βίντεο τα γυαλιά της διαφορετικότητας και αφού το συζητήσαμε, προσπαθήσαμε κι εμείς να φτιάξουμε τα δικά μας γυαλιά, διαλέξαμε τα χρώματα που μας αρέσουν, τα φτιάξαμε, τα φορέσαμε και προσπαθήσαμε και εμείς να δούμε με αυτά λίγο διαφορετικά τους ανθρώπους.

  2δεκ1     2 Δεκ5

Διαβάσαμε για έναν διαφορετικό Ελέφαντα, τον Έλμερ, τον παρδαλό Ελέφαντα, και συζητήσαμε για τη διαφορετικότητα. Τελικά δεν είναι κακό να είσαι διαφορετικός από τους άλλους!!

Φτιάξαμε και εμείς τον δικό μας παρδαλό ελέφαντα και μας άρεσε πολύ!!!

 

2 δεκ  2 Δεκ3  2 Δεκ2