Δελτίο τύπου- Ημερίδα «Λογοτεχνική Ανάγνωση και Δημιουργική Γραφή»

Αμείωτο ήταν το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών στις κατάμεστες αίθουσες τόσο της κεντρικής συνεδρίας όσο και των εργαστηρίων, που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της επιστημονικής ημερίδας «Λογοτεχνική Ανάγνωση και Δημιουργική Γραφή», την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς.

Η ημερίδα οργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας, το ΠΕΚΕΣ Δυτ. Μακεδονίας και τις Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου: ΠΕ70  κα Ε. Ζυγούρη και ΠΕ60 κα Κ. Βαϊρινού σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Δημιουργική Γραφή» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς.

Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο Τ. Η. Κωτόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Δημιουργική Γραφή» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Ενώ τα 8 εργαστήρια υλοποιήθηκαν από τους:  Α. Βακάλη, Μέλος ΕΔΙΠ  του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Ε. Μπατσαρά, Διδακτόρισσα του ΠΔΜ, Α. Μυροφορίδη, Υπ. Διδάκτορα του ΠΔΜ και Π. Παπαπαναγιώτου, Υπ. Διδάκτορα του ΠΔΜ.

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν χαιρετισμό εκ μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο κος Δ. Σαββόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς και ο κος Χ. Μουρατίδης, Αντιδήμαρχος Καστοριάς. Επίσης ο κος Θ. Μαρδίρης, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας και η κα Α. Βόλτση, Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς. Η κα Ε. Ζυγούρη, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70 του ΠΕΚΕΣ Δυτ. Μακεδονίας, παρουσίασε τη σκοποθεσία και το πλαίσιο της ημερίδας, ενώ η κα Κ. Βαϊρινού,   Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60 του ΠΕΚΕΣ Δυτ. Μακεδονίας, αναφέρθηκε στα βασικά ερωτήματα στα οποία στηρίχθηκε η υλοποίηση της ημερίδας και παρουσίασε τους εισηγητές.

Η ημερίδα αποτέλεσε το έναυσμα για τη δημιουργία προβληματισμών αλλά και στοχασμών της εκπαιδευτικής κοινότητας αναφορικά με τις πολυδύναμες και πολυεπίπεδες σχέσεις των παιδιών με το βιβλίο καθώς και την εφεύρεση και ανάδυση των προσωπικών πρωτότυπων, δημιουργικών και εκφραστικών τρόπων γραφής τους.

Θερμές ευχαριστίες σε  όλους όσους συντέλεσαν στην επιτυχή υλοποίηση της ημερίδας και ιδιαίτερα στον κο Γ. Μασλάρη, Διευθυντή του 10ου Δ. Σχ. Καστοριάς και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου για τη φιλοξενία της ημερίδας.

Εκ μέρους τον οργανωτών

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70 του ΠΕΚΕΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60 του ΠΕΚΕΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Έλενα Ζυγούρη Κωνσταντία Βαϊρινού

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται