Οι βιβλιοθήκες μας

Αγαπητοί μας μαθητές και αγαπητές μας μαθήτριες,

σας καλωσορίζουμε στο δικό μας χώρο, στο δικτυακό τόπο των βιβλιοθηκών του Σχολείου μας. Στόχος μας είναι απ αυτό το χώρο να μπορούμε ευκολότερα να επικοινωνούμε. Να ανταλλάσουμε απόψεις, ιδέες, φωτογραφίες, να δημιουργούμε εκθέσεις , διαγωνισμούς να δίνουμε ραντεβού με τα καινούργια βιβλία ή με τους συμμαθητές για μια παρτίδα σκάκι.

Το σχολείο μας διαθέτει δύο βιβλιοθήκες, είμαστε λοιπόν από τα τυχερά σχολεία και πολύ χαρούμενοι γι αυτό, αν σκεφτούμε ότι υπάρχουν σχολεία που δεν έχουν καθόλου. Για να τις ξεχωρίζουμε θα αναφερόμαστε σ αυτές ως Παλιά και Νέα βιβλιοθήκη με βάση τον χρόνο που λειτούργησε η καθεμία.

Η Παλιά βιβλιοθήκη ξεκίνησε δειλά-δειλά να λειτουργεί το 1987 σε μια μικρή αίθουσα του ορόφου του παλαιού κτιρίου. Τα βιβλία τα πρόσφεραν οι καθηγητές και οι μαθητές. Όταν το 2001, μεταφέρθηκε το 1ο Λύκειο στο δικό του κτίριο, έμειναν περισσότερες αίθουσες για μας. Έτσι η βιβλιοθήκη κατέβηκε στο ισόγειο του κτιρίου, εκεί που είναι τώρα το γραφείο του Διευθυντή. Εμπλουτίστηκε με περισσότερα βιβλία και καινούργια έπιπλα χάρη στη δωρεά της κ. Μακαρίτη – Μαρουσάκη Παρασκευής, (Διευθύντριας του 1ου Γυμνασίου Αιγίου από το 1997 μέχρι το 2011). Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο χώρο που είναι τώρα για πιο άνετα και για να είναι κοντά στη Νέα βιβλιοθήκη, για καλύτερη εξυπηρέτηση.

Η Νέα βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε το 2010 στο χώρο που είναι τώρα, με χρηματοδότηση μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος και μετά από αίτημα του σχολείου. Η επιλογή των βιβλίων έγινε από το σύλλογο των καθηγητών έτσι ώστε να συμπληρώνει η μία βιβλιοθήκη την άλλη. Ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2011 με την υποστήριξη και την προσφορά βιβλίων από τον κ. Δούλο Επαμεινώνδα (Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Αιγίου από το 2011 έως το 2016).

Και οι δύο βιβλιοθήκες λειτουργούν ως δανειστικές.

Στόχος μας ήταν και είναι η ανάπτυξη της συνήθειας και η ευχαρίστηση για το διάβασμα και τη γνώση. Μπορείτε να δανειστείτε αγαπημένα βιβλία, να περάσετε το κενό σας παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια, να αναζητήσετε πληροφορίες για κάποια εργασία.

Σύντομα θα ανακοινώσουμε τις ώρες λειτουργίας των βιβλιοθηκών, τις δράσεις που θα πραγματοποιήσουμε, καθώς και τον τρόπο που θα επικοινωνούμε μαζί σας και εσείς μαζί μας.

ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ

ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΔΙΛΑΛΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

ΤΖΟΥΛΟΥΧΑ ΜΑΡΙΑ

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων