Μάθημα- Ερευνα- Σχεδιασμός Μαθημάτων στη Σχολική Βιβλιοθήκη – Μετάφραση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                         1Ο ΓΕΛ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Χαλκίδα, 28 Μαρτίου 2011

Εκπαιδευτική Επίσκεψη του 1ου ΓΕΛ Χαλκίδας στο Βέλγιο

Μαθητική ομάδα 39 παιδιών και 5 συνοδών καθηγητών του 1ου Γενικού Λυκείου Χαλκίδας πραγματοποίησε πενθήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στο Βέλγιο από τις 16 έως και τις 20 Μαρτίου.

Η επίσκεψη περιελάμβανε τις εξής δραστηριότητες:

Με τη μεσολάβηση του εκεί καθηγητή Νέων Ελληνικών κ. Γιάννη Κατσάνου, η ομάδα του 1ου ΓΕΛ Χαλκίδας περιηγήθηκε στο χώρο του Πανεπιστημίου Βρυξελλών και στη συνέχεια συναντήθηκε σε αμφιθέατρο του Παν/μίου με τον Καθηγητή Φιλοσοφίας – Μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας Βελγίου και της Ακαδημίας Αθηνών –  κ. Κουλουμπαρίτση, ο οποίος ανέπτυξε μια σύντομη διάλεξη σχετικά με τις σπουδές των νέων στην Ελλάδα και στο Βέλγιο και ακολούθησε διαλογική συζήτηση με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς από τη Χαλκίδα.

Οι μαθητές, βασιζόμενοι στις γνώσεις που είχαν αποκομίσει από τα ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα στο σχολείο τους, επισκέφθηκαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και είχαν την ευκαιρία να λάβουν έγκυρη πληροφόρηση για το παρόν και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Διευθυντή κ. Καλλιάνο και να κάνουν ερωτήσεις για θέματα που τους απασχολούν όπως η μετανάστευση, η ανεργία, η οικονομική κρίση κ.ά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη επίσκεψη αποτελούσε μέρος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που εφαρμόζουν οι καθηγήτριες Ρούλα Κεχρή και Μαρία Ματθαίου με μαθητικές ομάδες των Α’ και Β’ τάξεων του σχολείου, με υλικό και δραστηριότητες από την έκδοση της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Το Βιβλίο των Νέων της Ευρώπης».

Πλέον του εκπαιδευτικού χαρακτήρα, υπήρχε και η πολιτιστική διάσταση του προγράμματος αφού οι μαθητές επισκέφθηκαν τα αξιοθέατα των Βρυξελλών (Ατόμιουμ, Μουσείο Μουσικών Οργάνων, Μουσείο Καρτούν κλπ) αλλά και τις πόλεις Γάνδη και Μπρυζ που υπήρξαν σημαντικά εμπορικά κέντρα κατά το Μεσαίωνα και σήμερα διατηρούν αναλλοίωτη την παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους.

Η επίσκεψη εκπλήρωσε τον επιμορφωτικό σκοπό της χάρη στην εξαίρετη συμπεριφορά των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Χαλκίδας και στην αποτελεσματική συνεργασία των συνοδών εκπαιδευτικών – Β. Καπέλης, Ρ. Κεχρή, Μ. Ματθαίου, Π. Συλλαϊδοπούλου- και του Διευθυντή Γ. Έλληνα.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η υποστήριξη των χορηγών και ειδικότερα της Ι. Μητρόπολης Χαλκίδας, Ιστιαίας & Β. Σποράδων, του ΚΤΕΛ Ευβοίας, της ΑΓΕΤ-Lafarge, της κονσερβοποιίας ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ, της κεραμοποιίας ΒΑΒΟΥΛΙΩΤΗ.

__________________________________________________________________ 

Δ/νση: Κατσικογιάννη 14Α, 34100 Χαλκίδα.                               Τηλ.: 2221022409             Fax: 2221022590 

Συγγραφέας: στις 29 Μαρτίου 2011 στις 12:25 μμ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *