Αιτιολόγηση μη κατάθεσης βαθμολογίας Α΄ τετραμήνου, για τα γαλλόφωνα τμήματα του ΓΕΛ και 1ου Γ/σίου Ν. Μουδανιών

 

  Αγαπητοί γονείς 

Αποτέλεσμα εικόνας για drapeau grec et français

Είμαι χαρούμενη διότι, έστω και έτσι μου δίνεται η δυνατότητα να επικοινωνήσω μαζί σας

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση έχει ως κύριο στόχο να διατηρηθεί η επαφή των εκπαιδευτικών με τους/τις μαθητές/τριές μας κατά το διάστημα αναστολής της λειτουργίας των σχολικών μονάδων, κάτι στο οποίο έχουμε ανταπεξέλθει, διότι είμαστε εκπαιδευτικοί, γνωρίζουμε τη δουλειά μας και κάτω από αντίξοες συνθήκες πάντα μπορούμε, αξιοπρεπώς και με κατάθεση ψυχής, να τη φέρουμε εις πέρας, χωρίς στήριξη από το Υπουργείο, ούτε καν στα αυτονόητα.

  Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, δε μπορεί να ικανοποιήσει και να αντικαταστήσει το πολυσύνθετο παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό έργο της ζωντανής εκπαιδευτικής πράξης που συντελείται στη σχολική αίθουσα, έτσι πρεσβεύουμε ό,τι η διά ζώσης εκπαίδευση, είναι αναντικατάστατη.

Η αποτίμηση των μαθησιακών αποτελεσμάτων αυτής της διαδικασίας, όπως και των επιπτώσεων στον ψυχισμό των παιδιών εξαιτίας του εγκλεισμού,  θα προκύψει τα επόμενα χρόνια, κατ’ εμέ.

Πέραν των τεχνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολλές μαθήτριες/μαθητές και των ανισοτήτων που -κατά κοινή παραδοχή- επέτεινε η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, θεωρώ ότι είναι,  εκ των πραγμάτων αδύνατον, σ’ αυτό το πλαίσιο λειτουργίας να διασφαλιστούν ελεγχόμενες συνθήκες διεξαγωγής των εξεταστικών δοκιμασιών.

   Είναι, επομένως, ορατός ο κίνδυνος:

 α) να απαξιωθεί στα μάτια των παιδιών και των οικογενειών τους η αξιολογική διαδικασία

 β) να μη σχηματιστεί ικανοποιητική εικόνα για τις γνώσεις, την κατανόηση εννοιών και φαινομένων, τις δεξιότητες επίλυσης προβλήματος, τις επικοινωνιακές δεξιότητες, την κριτική σκέψη, τη δημιουργικότητα, την επιμέλεια και το ενδιαφέρον των μαθητών των τμημάτων.

Εξυπακούεται ό,τι θα συνεχίσω να αξιοποιώ κάθε αξιολογικό εργαλείο που έχω στη διάθεσή μου, ανατροφοδότηση των ιστολογίων μου,

 

ΓΑΛΛΙΚΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ  του ΠΣΔ, https://blogs.sch.gr/liachat/

Μαθήματα της Α’ Λυκείου

Μαθήματα της Β’ Λυκείου

γαλλικά 1ης Γυμνασίου

γαλλικά 2ας Γυμνασίου

γαλλικά 3ης Γυμνασίου

ΓΑΛΛΙΚΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ  το προσωπικό ιστολόγιό μου https://liagallika.blogspot.com/

À table !

histoire / ιστορία

προφορικές ερωτήσεις, ατομικές και συλλογικές εργασίες.

Όμως, η προσπάθεια εξασφάλισης της μαθησιακής εγρήγορσης των μαθητών/μαθητριών μου, δε μπορεί να ταυτίζεται με την «επίσημη» αξιολόγησή τους μέσω αυτών των διαδικασιών.

Υπάρχουν δεκάδες τρόποι να επιβραβεύσουμε, να στηρίξουμε τους μαθητές μας και φυσικά ένα εργαλείο είναι και ο βαθμός στο Β’ Τετράμηνο.

Για τους λόγους αυτούς, παίρνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω και λειτουργώντας πρώτα και κύρια σαν παιδαγωγός, αποφάσισα να αξιοποιήσω τη δυνατότητα, να δοθεί μία βαθμολογία για τα δύο τετράμηνα στο επόμενο τετράμηνο, με ανοιχτά σχολεία.

Η επικοινωνία μαζί σας για την επίδοση των παιδιών μας, θα με ικανοποιούσε ιδιαίτερα , με ραντεβού

στο mail μου,liahtz@yahoo.gr,

 

για τις ημέρες Τρίτη, 11:35 π.μ. – 12:25 μ.μ. και Πέμπτη 8:00π.μ. – 9:00π.μ.

στην ηλεκτρονική μου τάξη,

https://minedu-secondary2.webex.com/webappng/sites/minedu-secondary2/dashboard/pmr/liachat

Με εκτίμηση

                                                                                        Χατζοπούλου Ευαγγελία ΠΕ05

                                                                         καθηγήτρια γαλλικής φιλολογίας των παιδιών μας

 

Ακολουθεί το κείμενο

Αιτιολόγησης μη κατάθεσης βαθμολογίας Α΄ τετραμήνου

 

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι:

 

α) Ο χρόνος κατά τον οποίο το σχολείο λειτούργησε δια ζώσης ήταν λιγότερος από δύο μήνες.

 

β)Τις δυσλειτουργίες και τα προβλήματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, δεδομένου ότι αρκετοί μαθητές του σχολείου μας είτε αδυνατούν πλήρως να ανταποκριθούν για αντικειμενικούς λόγους ή η συμμετοχή τους γίνεται με ελλιπή τρόπο και εξοπλισμό, γεγονός που βάζει εμπόδια στην ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή τους στην εκπαίδευση.

 

γ) Ότι η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης δεν διασφαλίζει κατά κανέναν τρόπο την καθολικότητα στη συμμετοχή, η οποία καθορίζεται από τις συνολικές συνθήκες ζωής των μαθητών στο σπίτι τους.

 

δ) Το γεγονός ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν μπορεί να ικανοποιήσει και να αντικαταστήσει το πολυσύνθετο παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό έργο της ζωντανής εκπαιδευτικής πράξης που συντελείται στη σχολική αίθουσα.

 

ε) Το ότι λόγω των ειδικών συνθηκών της τηλεκπαίδευσης δεν είναι δυνατό να διεξαχθούν γραπτές δοκιμασίες εξ αποστάσεως και ούτε να σχηματιστεί ικανοποιητική εικόνα για τις γνώσεις, την κατανόηση εννοιών και φαινομένων, τις δεξιότητες επίλυσης προβλήματος, τις επικοινωνιακές δεξιότητες, την κριτική σκέψη, τη δημιουργικότητα, την επιμέλεια και το ενδιαφέρον των μαθητών του τμήματος.

 

Στ) ) Ότι με βάση την κείμενη νομοθεσία (Ν.4610/2019   αρθ.103 παρ. 1, 4,7, ΥΑ 3245/Δ2 ΦΕΚ 47/ 13-1-2021, Π.Δ 126/2016 άρθρο 12), μπορούμε να μεταφέρουμε τα διαγωνίσματα του 1ου Τετραμήνου στο 2ο Τετράμηνο και να μην καταθέσουμε βαθμολογία, με αιτιολογημένο σημείωμά μας, ενεργώντας με γνώμονα την επιστημονική και παιδαγωγική ευθύνη που φέρουμε απέναντι σε όλα τα παιδιά

 

Δεν κατατίθεται βαθμολογία Α΄ τετραμήνου για τα γαλλόφωνα τμήματα του ΓΕΛ Ν. Μουδανιών.

 

 

 

 

 

 

CC BY-NC 4.0 Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά-Μη Εμπορική Χρήση 4.0.

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων