ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

7 Δεκεμβρίου 2018

Η ιστορία του αυτοκινήτου

Κάτω από: Κατηγορίες —— ΛΕΟΝΤΙΔΟΥ ΖΩΗ @ 13:24

Αυτοκίνητο ονομάζεται κάθε τροχοφόρο επιβατικό όχημα με ενσωματωμένο  κινητήρα.

  1. Την αρχή έκανε στην  Γαλλία το έτος 1769 ο Νικολά Κυνιό , δημιουργώντας το πρώτο αυτοκίνητο όχημα, ένα ατμοκινούμενο αμάξι, το fardier. Το ασταθές αυτό όχημα ανετράπη και χτύπησε σε ένα τοίχο, αποτελώντας έτσι και το πρώτο ατύχημα με αυτοκινούμενο όχημα στην ιστορία.
  2. Το έτος 1770 , ο Γερμανο-Αυστριακός εφευρέτης Ζίγκφριντ Μάρκους συναρμολόγησε ένα αμαξίδιο. Το όχημα του Μάρκους έχει ήδη ξεπεράσει το μηχανικό κινητήρα του Κυνιό σε μηχανική ενέργεια.
  3. Το έτος  1862 92 χρόνια αργότερα, ο Ετιέν Λενουάρ έφτιαξε το πρώτο αυτοκίνητο με μηχανή εσωτερικής καύσης και ένα χρόνο αργότερα, το  1863 ο Λενουάρ πραγματοποίησε το 1ο ταξίδι στον κόσμο καλύπτοντας κυκλική διαδρομή 19,3 χλμ. με μέση ταχύτητα 6,4 χλμ/ώρα και ισχύ μόλις 0,5 ίππους.
  4. Το έτος 1885 παρήχθη στη Γερμανία αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης και καύσιμο τη βενζίνη, του Νικολάους Όττο από τον Καρλ Μπεντσ. Ο Μπεντς κατέθεσε τα σχέδια αυτού του αυτοκινήτου στο  ΜανχαΪμ της Γερμανίας. Παρότι στον Μπεντς αποδόθηκε η εφεύρεση του αυτοκινήτου (κακώς αφού ο Λενουάρ το είχε εφεύρει), αρκετοί άλλοι Γερμανοί, Γάλλοι και άλλων εθνικοτήτων μηχανικοί προσπαθούσαν να κατασκευάσουν παρόμοια οχήματα την ίδια εποχή.
  5. Το 1886 οι Γκότλιμπ Ντάιμλερ και  Βίλχελμ Μάιμπαχ στην Στουτγκάρδη κατέθεσαν αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την μοτοσυκλέτα , κατασκευασμένη και δοκιμασμένη επίσης το  1885. Αργότερα,τα αυτοκίνητα εξελίχτηκαν και πλέον μπορούσαν να καλύπτουν μεγαλύτερες αποστάσεις σε λιγότερο χρόνο.

πηγες https://www.votegreece.gr/archives/9047/i-mayri-istoria-toy-ellinikoy-aytokinitoy-poioi-stamatisan-ta-oneira-kapoion-ellinon/

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται

©2024 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση