ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

7 Δεκεμβρίου 2018

Αυτοκίνητα του μέλλοντος

Κάτω από: Κατηγορίες —— ΛΕΟΝΤΙΔΟΥ ΖΩΗ @ 13:33

Bugatti, επιστροφή στο μέλλον

Το όνομά της είναι Type 57 Evoluzione και ο σχεδιασμός, διά χειρός Edwin Conan, έχει εμφανέστατες επιρροές από την αυθεντική Bugatti Type 57, τον θρύλο των 30’s. H Bugatti Type 57 Evoluzione θα κινείται με υδρογόνο και θα έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων, χωρίς να χάνει τίποτε από την αίγλη και την τρομακτική της δύναμη. Αντίθετα, εκτιμάται ότι το υδρογόνο θα κάνει πιο ισχυρή μια μηχανή εσωτερικής καύσης.

Nissan iV

Πρωτότυπο – φωτοβολταϊκό αυτοκίνητο, σχεδιασµένο από τους designers της Mazda. Το Nissan iV θα ζυγίζει λιγότερο από 500 κιλά και θα µπορεί να φιλοξενήσει µέχρι τέσσερις επιβάτες. Η κατασκευή του στηρίζεται σε ένα καινοτόµο φωτοβολταϊκό υλικό που είναι κατά 99% ελαφρύτερο από το γυαλί! Ο θόλος του αυτοκινήτου θα συγκεντρώνει την ηλιακή ενέργεια και θα τροφοδοτεί νέας γενιάς βιο-µπαταρίες, οι οποίες θα εξασφαλίζουν αυτονοµία κίνησης για 1.200 χιλιόµετρα! Οι  εμπνευστές του Nissan iV εκτιμούν ότι το αυτοκίνητο μπορεί να βγει στην παραγωγή το 2035.

Το αυτοκίνητο του φωτός

Το «Car of Light» είναι μια πρόταση του σχεδιαστή Jong Won Lee που εμπνεύστηκε την απόλυτη αξιοποίηση του ηλιακού αλλά και του τεχνητού φωτός. Η οροφή του οχήματος θα είναι κατασκευασμένη από ηλιακούς συλλέκτες που θα τροφοδοτούν τους ηλεκτρικούς κινητήρες με ενέργεια, ενώ θα δίνουν και το βράδυ ειδυλλιακή ατμόσφαιρα στο εσωτερικό που θα «παραδίδεται» στα φώτα της νύχτας.

http://www.topontiki.gr/article/13568/ta-aytokinita-toy-mellontos

 

 

One Response προς “Αυτοκίνητα του μέλλοντος”

  1.   ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-ΜΑΡΙΟΣ  είπε:
        

    εξαίσιο άρθρο
    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

©2024 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση