Ρομποτική στο Νηπιαγωγείο

0

Συγγραφέας: ΜΠΟΥΚΛΑ ΕΛΕΝΗ | Κατηγορία Ρομποτική | , στις 09-12-2018

WRO Hellas

Η WRO Hellas είναι είναι μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης με διακριτικό τίτλο WRO Hellas και είναι ο κύριος φορέας διεξαγωγής διαγωνισμών εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

http://wrohellas.gr/

Από το σχολικό έτος 2017-2018 ασχολούμαστε με  τη ρομποτική στην εκπαιδευτική διαδικασία με στόχο την ανάπτυξη της αλγοριθμικής και αναστοχαστικής σκέψης στα παιδιά. Με την ευκαιρία του WRO Hellas, το τμήμα μας φέτος συμμετέχει στην ομάδα που έχει δημιουργηθεί με τη συμμετοχή πολλών Νηπιαγωγείων εκτός της Περιφέρειας Αττικής.

Σκοπός της κατηγορίας του Νηπιαγωγείου είναι οι μαθητές να έρθουν σε δημιουργική επαφή με τις βασικές έννοιες του αλγοριθμικού τρόπου σκέψης (computational thinking), αναπτύσσοντας παράλληλα το καλλιτεχνικό τους αισθητήριο και την ικανότητά τους να συνεργάζονται. Επιπλέον, η κατηγορία στοχεύει στην κοινωνική ανάπτυξη των μαθητών, καθώς δημιουργεί για τα παιδιά την ευκαιρία να κάνουν μία απλή παρουσίαση (με θέμα τα αξιοθέατα της πόλης ή του χωριού τους) μπροστά σε μικρό κοινό, καθώς επίσης να έλθουν σε δημιουργική επαφή με μαθητές από σχολεία άλλων περιοχών της χώρας.

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου θα φτιάξουν τον πρώτο τους αλγόριθμο και θα παρουσιάσουν την πόλη τους με έναν απλό τρόπο, αναπτύσσοντας παράλληλα τις καλλιτεχνικές και κοινωνικές τους δεξιότητες.

  • Η πιλοτική αυτή κατηγορία δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα.
  • Για την πρώτη χρονιά της οργάνωσής της, η κατηγορία απευθύνεται αποκλειστικά σε ομάδες από την Περιφέρεια της Αττικής
  • Η WRO προσκαλεί όλα τα Νηπιαγωγεία της Ελλάδας να δοκιμάσουν τη δραστηριότητα στον χώρο τους.

Όλα τα συμμετέχοντα Νηπιαγωγεία θα φτιάξουν μακέτα και με τη βοήθεια του επιδαπέδιου ρομπότ θα παρουσιάσουν τα αξιοθέατα της πόλης ή του χωριού τους.

Για το δικό μας χωριό σκέφτηκα να παρουσιάσουμε

  • το Δημαρχείο 
  • τον Αγ. Γεώργιο
  • τον ανεμόμυλο
  • το μοναστήρι 

Για την κατασκευή της μακέτας θα ήταν πολύτιμη η συνεργασία των γονιών !!!

Οι γονείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και οι κατασκευές τους ήταν πολύ εντυπωσιακές!!!

Η ολοκλήρωση της κατασκευής της μακέτας και η δημιουργία του σεναρίου θα πραγματοποιηθούν μετά τις γιορές των Χριστουγέννων!

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων