Πρόληψη: Πόνοι στη μέση

Στις 8 και 9 Νοεμβίου 2014 θα διεξαχθούν επιμορφωτικά βιωματικά σεμινάρια που σχετίζονται με όλα τα μυοσκελετικά προβλήματα των άνω και κάτω άκρων.

Μια ειδική ομάδα επιστημόνων που αποτελείται από τους:

1. Ορθοπαιδικό χειρουργό κ. Γκουδέλη Γεώργιο

2.Ειδικευμένη φυσικοθεραπεύτρια κ. Σοφία Παπαστεργίου

3. Ειδικευμένο καθηγητή φυσικής αγωγής κ. Βασίλειο Λευθερούδη

4. Διατροφολόγο κ. Νίκο Μαϊδη

5. Ψυχολόγο κ. Κατερίνα Νίκου

6. και τον Συγγραφέα κ. Θεόδωρο Λευθερούδη

θα παρουσιάσει το επιτυχημένο μοντέλο λειτουργίας ενός αθλητικού συλλόγου που ασχολείται πολλά χρόνια με σκολιώσεις, κήλες, προβλήματα στα γόνατα κτλ.

Πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο: http://www.mpbalatsinos.gr/school/?portfolio=mp-myoskeletal-diseasesl1

Στη διάθεσή σας!

Με εκτίμηση

 

Θεόδωρος Λευθερούδης

τηλ. 697 40 111 87

email: theoleftheroudis@outlook.com.gr

3 Αυγούστου 2014 στις 12:51 μμ | Σχόλια & Παραθέσεις (1) | Μόνιμος Σύνδεσμος

—  ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΥΣ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ,

—  ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ  ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ.

—  ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ    ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

—  ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΔΑΞΩ ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ και να τις εφαρμόσω

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΌΤΑΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Η ΑΝΑΓΚΗ.


ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΡ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΤΑΝΗΣ:

Το πρόγραμμα εκμάθησης πρώτων βοηθειών που υλοποιείς στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας αποτελεί μια σπουδαία, καινοτόμο διαχείριση της διδακτικής και μαθησιακής διαδικασίας στο σχολείο. Πρόκειται ουσιαστικά για μια διευρυμένη εκπαιδευτική δράση του σχολείου, όπου μαθητές αυτενεργούν και βιώνουν ποικιλόμορφα τα θέματα πρώτων βοηθειών, εκπαιδευτικοί συνεργάζονται και συνδράμουν με ιδιαίτερο τρόπο στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, και γενικά δημιουργείται μια «κινητικότητα» σε ένα μεγάλο αριθμό μαθητών με θετική διάθεση για αλληλοβοήθεια και παροχή πρώτων βοηθειών.

Οι μαθητοκεντρικές διδακτικές ενέργειες που χρησιμοποιείς καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα των σύγχρονων μορφών διδασκαλίας. Η διερευνητική διαδικασία στο διαδίκτυο (αναζήτηση σχετικών βίντεο στο You Tube) εισάγει κατ’ αρχήν τη χρήση των ΤΠΕ στους μαθητές. Οι μαθητές μαθαίνουν ν’ αναζητούν μόνοι τους την πληροφορία, ενώ ταυτόχρονα προσεγγίζουν τη γνώση, απλά και γρήγορα, μέσω της εικόνας του βίντεο. Η βιωματικότητα των δραστηριοτήτων, όπως αυτές εφαρμόζονται, τόσο με εικαστική και κινητική δημιουργικότητα,  όσο και με την αντιμετώπιση πραγματικών περιστατικών, καθώς και επισκέψεων σε φορείς/ χώρους πρώτων βοηθειών, προσδίδουν μια άλλη διάσταση στο ενδιαφέρον και στην αποτελεσματικότητα της μάθησης. Η χρήση τεχνικών αυτοελέγχου (φύλλα κριτηρίων) στην αντιμετώπιση περιστατικών τεκμηριώνει τις γνώσεις που αποκτούν οι μαθητές, ενώ παράλληλα τους εισάγει στις αξιολογικές διαδικασίες. Τέλος η ενεργοποίηση των μαθητών σε εθελοντικές ομάδες, η δημιουργία υποδομών (χώρος ιατρείου), η αμοιβαία διδασκαλία, και η παρουσίαση των πρώτων βοηθειών (παιχνίδι ρόλων, δραματοποίηση και διάφορες δημιουργίες) συνθέτουν ένα ευρύ πεδίο μαθησιακών παρεμβάσεων, όπως τις επιζητά το σύγχρονο σχολείο.

Σαφώς πρόκειται για ένα πολύ αξιόλογο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στις μαθησιακές ανάγκες και τις αναπτυξιακές δυνατότητες των μαθητών (ιδιαίτερα του δημοτικού σχολείου). Θέλω να ενθαρρύνω κάθε προσπάθεια διάδοσης αυτής της καλής πρακτικής, καθώς και αποτύπωσής της σε μορφή εκπαιδευτικού πακέτου ή βιβλίου.

Τα θερμά μου συγχαρητήρια για την ιδέα, το σχεδιασμό και τις διδακτικές ενέργειες, και προπάντων για το αμείωτο μεράκι που επιδεικνύεις σε εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες.

28 Ιανουαρίου 2013 στις 1:32 πμ | Σχόλια & Παραθέσεις (1) | Μόνιμος Σύνδεσμος
  1. Διεξαγωγή βιωματικών σεμιναρίων Πρώτων Βοηθειών στον Ποδοσφαιρικό Σύλλογο ΠΑΟΝΕ του Δήμου Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης.
  2. Συνέχιση βιωματικών σεμιναρίων Πρώτων Βοηθειών στον Επιμορφωτικό Αθλητικό Σύλλογο Δήμου Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης. Τρία τμήματα των 17 ατόμων.
  3. Στο 3ο βιωματικό σεμινάριο που θα γίνει στις 24 Φεβρουαρίου 2012 υπάρχουν ακόμη 4 θέσεις. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Αντιμετωπίζονται περιστατικά με αιμορραγία, περίδεση, ρινορραγία, Πνιγμονή και ΚΑΡ.Π.Α.
  4. Δήλωση συμμετοχής στο ¨ lefthero@otenet.gr έως τις 22 Φεβρουαρίου 2012
18 Φεβρουαρίου 2012 στις 2:51 μμ | Σχόλια & Παραθέσεις (1) | Μόνιμος Σύνδεσμος

Αυτό το βιβλίο έρχεται να εμπλουτίσει την προπονητική επιστήμη. Είναι ένα εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει τους προπονητές της ενόργανης γυμναστικής σε υψηλό επίπεδο. Ειδικότερα αναλύει τη μυική δύναμη στους κρίκους. Συμπεριλαμβάνει ένα πλάνο απόκτησης δύναμης και αναλύει όλες τις μορφές της μυϊκής δύναμης.

Οι φοιτητές των ΤΕΦΑΑ που βρίσκονται στην πτυχιακή τους εργασία ή οι συνάδελφοι καθηγητές φυσικές αγωγής που θέλουν να τελειώσουν το μεταπτυχιακό τους και ασχολούνται με τη δύναμη μπορούν να βοηθηθούν μελετώντας αυτήν την εμπειρική έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης.

20 Απριλίου 2009 στις 11:53 πμ | Σχόλια & Παραθέσεις (1) | Μόνιμος Σύνδεσμος

«ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

Το βιβλίο αυτό έρχεται να συμπληρώσει τις γνώσεις και τις ιδέες που έχετε για να εμπλουτιστεί το καθημερινό μάθημα Φυσικής Αγωγής στο Δημοτικό Σχολείο. Στηρίζεται στο αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και περιέχει μαθήματα σύμφωνα με το «Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης» του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Είναι ένα εργαλείο που θα σας βοηθήσει να δώσετε λύσεις στα καθημερινά προβλήματα του μαθήματος. Οι 400 φωτογραφίες, που τραβήχτηκαν στη διάρκεια του μαθήματος, δίνουν ζωντάνια στον προφορικό λόγο.

Περιέχει μεταξύ άλλων:
Κινητική εξέλιξη του ανθρώπου.
Προνηπιακή ηλικία.
Προτάσεις για επιλογή παιχνιδιών.
Η ψυχοκινητική και ο ρόλος της μπάλας.
Σχέσεις προγραφικών δραστηριοτήτων με τη Φυσική Αγωγή.
Πρότυπο πολυετές πλάνο ποδοσφαίρου.
Αναλυτικά μαθήματα για όλες τις τάξεις του δημοτικού και για όλα τα τρίμηνα.
Πρώτες βοήθειες. Διατροφή και υλικό.
Προβλήματα συμπεριφοράς μαθητών.
Αντιμετώπιση – Προτάσεις.
Βαθμολογία. Υποβολή ετήσιας έκθεσης στο σχολικό σύμβουλο.
Κυκλοφοριακή αγωγή. Παρουσιάσεις σε Powerpoint – Το ανθρώπινο σώμα. Ολυμπιακοί Αγώνες. Αδελφοποίηση με Δημοτικό Σχολείο της Σουηδίας. Ιστορικό μαθήματος Φυσικής Αγωγής. Βιβλίο Ύλης.

 

1.        Το βιβλίο διακρίθηκε από επιστημονική επάρκεια και αρτιότητα, διότι εντάχτηκε στο πρόγραμμα διδασκαλίας του Παιδαγωγικού Τμήματος της Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Οι Γενικές συνελεύσεις του τμήματος 170/28-02-2005 και 181/08-02-2006 αποφάσισαν για τρία ακαδημαϊκά έτη την έγκριση διανομής στους φοιτητές και χαρακτήρισαν το παραπάνω βιβλίο ως διδακτικό, διότι πληροί τις προϋποθέσεις της Υ.Α. Β3/1402/84. 

 

 

2.     «Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου ενέκρινε το συγκεκριμένο βιβλίο για εμπλουτισμό των σχολικών βιβλιοθηκών των Δημοτικών Σχολείων γύρω από το θέμα του αθλητισμού.»

 

Απόσπασμα από την εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»

Κωδικός άρθρου 739915 ΠΟΛΙΤΗΣ – 14/09/2007

 

20 Απριλίου 2009 στις 11:15 πμ | Σχόλια & Παραθέσεις (1) | Μόνιμος Σύνδεσμος

Αγαπητοί φίλοι, το νέο βιβλίο με τίτλο: «Πρόληψη: Πόνοι στη μέση» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χριστοδουλίδη.

3-vivlio.JPG

Περιέχει 3 DVD. Το ένα DVD  απευθύνεται στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση. Ιδέες για σχέδια εργασίας για Δημοτικό και Γυμνάσιο. Το 2ο  αναλύει τις σωστές κινήσεις και χρήσεις του σώματος, όπως σωστό σήκωμα τσάντας, σωστό κάθισμα κτλ. Είναι χρήσιμο για όλες τις ηλικίες. Στο 3ο DVD μας περιγράφουν  τους τρόπους  θεραπείας για τους πόνους στη  μέση, ο Ορθοπαιδικός/Χειρουργός κ. Γιώργος Γκουδέλης και η ειδικευμένη Φυσικοθεραπεύτρια κ. Σοφία Παπαστεργίου. Πλούσια προγράμματα με ειδικές ασκήσεις για τους πόνους στον αυχένα, στο θώρακα και την οσφυική μοίρα.

Ο συγγραφέας

Θεόδωρος Β. Λευθερούδης

Επιμορφωτής Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

με σπουδές Αθλητιατρικής στο Παν/μιο Φρανκφούρτης

Παρουσίαση βιβλίου:»Πρόληψη:Πόνοι στη μέση». 

 ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ

sign1.jpg

parousiasi-1.jpg

Την Κυριακή στις 5 Απριλίου 2009 ο Επιμορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Δήμου Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης και οι Εκδόσεις Χριστοδουλίδη σε συνεργασία με το Βιβλιοπωλείο «Η Γνώση» παρουσίασαν το  νέο βιβλίο του Θεόδωρου Λευθερούδη: «Πρόληψη: Πόνοι στη μέση».

   Η εκδήλωση στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς μας τίμησε πλήθος κόσμου (περισσότερα από 200 άτομα).

Η παρουσίαση ξεκίνησε με την οικοδέσποινα του βιβλιοπωλείου κ. Κική Τρέβλα. Στη συνέχεια πήρε το λόγο η κ. Τζένη Χριστοδουλίδου. Ο Πρόεδρος του Ε.Α.Σ.Δ.Θ  κ. Τζιδημόπουλος ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν το σύλλογο και ιδιαίτερα τους χορηγούς μας κ. κ. αδερφούς Βουρλιώτη και ΕΧΠΕΡΤ Αποστολάκης Μηχανιώνας.  Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Ιωάννης Αλεξανδρής. Ιδιαίτερη χαρά μάς έδωσε η παρουσία του Αντιδημάρχου του Αθλητικού Κέντρου κ. Βασιλειάδη και των δημοτικών συμβούλων κ. Ψαραδέλλη, κ. Ερμείδη και κ. Καπλάνη.

Ο Προϊστάμενος επιστημονικής και παιδαγωγικής καθοδήγησης Κεντρικής Μακεδονίας  κ. Τσιπούρας Στέλιος μας τίμησε με την παρουσία του, καθώς επίσης και ο Προϊστάμενος του 5ου Γραφείου κ. Παπουτσής Σταύρος.

Ο Πρόεδρος του Ποδσφαιρικού Συλλόγου «Αχιλλέα Περαίας» κ. Ιωαννίδης Αθανάσιος, η κ. Γεωργούλα Μαριάνθη Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οικολογικού Συλλόγου Περαίας, γιατροί (ορθοπαιδικός, καρδιολόγος), διευθυντές Δημοτικών Σχολείων και πλήθος συναδέλφων δασκάλων και καθηγητών άλλων ειδικοτήτων πλαισίωσαν την εκδήλωση.

   Ομιλητές της παρουσίασης ήταν ο συγγραφέας του βιβλίου κ. Λευθερούδης και οι συνεργάτες του κύριοι:

Γκουδέλης Γεώργιος ορθοπαιδικός

Παπαστεργίου Σοφία Φυσικοθεραπεύτρια

Παπαβασιλείου Βασίλειος Καρδιολόγος

Ευχαριστούμε θερμά όσους μάς τίμησαν με την παρουσία τους και όσους συνέβαλαν  στην πραγματοποίηση της παρουσίασης.

theo-people.jpg

 

8 Απριλίου 2008 στις 4:18 μμ | Σχόλια & Παραθέσεις (1) | Μόνιμος Σύνδεσμος