Η Νεφέλη διάβασε και μας παρουσιάζει το βιβλίο ‘Η κ. Ανακύκλωση και η περιπέτεια των σκουπιδιών’

Ήταν μία ζεστή μέρα του καλοκαιριού και στην Πλατεία επικρατούσε χάος από σκουπίδια που αναρρωτιούνταν τι είχε συμβεί στην πόλη τους. Πήγαν τότε όλα στον δήμαρχο των σκουπιδιών για να παραπονεθούν και να μάθουν τι συμβαίνει.

Αυτό τους είπε πως θα τους ενημερώσει αρκεί να ησυχάσουν. Όταν ησύχασαν τους είπε η Κυρία Πατατίνα άκουσε στην πόλη για κάποια κ. Ανακύκλωση που θα τους πάρει όλους.

Αυτοί προσπάθησαν να συγκρατήσουν το φόβο τους αλλά μάταια. Ο ξαδέρφος της κ. Πατατίνας πήδηξε απο ένα παράθυρο και είδε την Βασίλισσα της Αγγλίας να έχει γίνει καραβόπανο….

Ο Τζίμης που δεν ήταν απο τα μέρη των άλλων σκουπιδιών σκαρφάλωνε με τον αδελφό του να δει τι υπάρχει μέσα στο φορτηγό που μάζευε τα σκουπίδια. Τότε προειδοποίησε τους άλλους πως η πόλη πλέον είναι γεμάτη κινδύνους.

Το σκουπιδιάρικο τότε έφτασε μπροστά στα σκουπίδια και τα ρώτησε: ”Βρε, βρε που χαθήκατε γλυκά μου?”. Έπειτα η τεράστια πόρτα του έκλεισε…..

Ένα μικρό αγόρι εμφανίστηκε τότε και τους είπε μην φοβάστε γλυκά μου πως η ανακύκλωση δεν ήταν κάτι κακό. Η Γη είναι το σπίτι όλων μας και πρέπει να το προστατέψουμε έτσι την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος το αγόρι και οι φίλοι του μάζεψαν τα σκουπίδια και τους υποσχέθηκαν πως δεν θα τα πειράξουν….