Οι ερευνητές του εργαστηρίου CERN στην Ελβετία, το οποίο διαθέτει τον μεγαλύτερο επιταχυντή ατομικών σωματιδίων, δήλωσαν σχεδόν βέβαιοι ότι ανακάλυψαν ένα σωματίδιο, το οποίο διαθέτει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να είναι το περίφημο «σωματιδίου του Θεού». Πρόκειται για το μποζόνιο Χιγκς, το “κλειδί” για την κατανόηση των μυστικών του σύμπαντος. Μάλιστα ήδη οι επιστήμονες του CERN από το πρωί ανακοινώνουν σε Ελβετία και Βρετανία τα αποτελέσματα της έρευνάς τους.
Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της βρετανικής ομάδας, Τζον Γούμερσλι ανακοίνωσε τα εξής: «Είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ότι ανακαλύφθηκε ένα σωματίδιο σύμφωνο με τη θεωρία του μποζονίου Χιγκς» ενώ ο Τζο Ινκαντέλα, εκπρόσωπος του δύο ερευνητικών ομάδων του CERN στη Γενεύη δήλωσε: «Πρόκειται για ένα προκαταρκτικό αποτέλεσμα, αλλά πιστεύουμε ότι είναι πολύ ισχυρό και θεμελιωμένο».
Μάλιστα ο ο βρετανός φυσικός Πίτερ Χιγκς, 83 ετών, σήμερα γιόρτασε την απίστευτη αυτή μέρα, κορυφαία για την επιστήμη, με σαμπάνια! Υπενθυμίζουμε ότι την ύπαρξη του μποζονίου διατύπωσε ο ίδιος πριν 50 ολόκληρα χρόνια γι’ αυτό άλλωστε πήρε και το όνομά του.
Τι είναι το “σωματίδιο του Θεού”
Το «σωματίδιο του Θεού» ή αλλιώς σωματίδιο Higgs αναζητείται μάταια για δεκαετίες από τους επιστήμονες χωρίς ως σήμερα φυσικά να είχε επιβεβαιωθεί η ύπαρξη του. Το μποζόνιο του Χιγκς είναι το σωματίδιο που αντιστοιχεί στο πεδίο του Χιγκς, το οποίο προσδίδει μάζα στην ύλη. Είναι στοιχειώδες σωματίδιο, δηλαδή δεν έχει εσωτερική δομή και δεν αποτελείται από άλλα, συστατικά σωματίδια. Οι ειδικοί το χαρακτηρίζουν εξαιρετικά ασταθές και όταν σχηματιστεί καταρρέει σχεδόν ακαριαία και δίνει άλλα υποατομικά σωματίδια.
Τα μποζόνια Χιγκς δεν υπάρχουν πουθενά σε σταθερή κατάσταση. Το σωματίδιο υπάρχει μόνο στιγμιαία σε συνθήκες ακραίας θερμοκρασίας, ή ενέργειας όπως προτιμούν να λένε οι φυσικοί. Το σωματίδιο μπορεί επίσης να εμφανίζεται στιγμιαία σε τυχαία συμβάντα υψηλής ενέργειας, χωρίς ωστόσο να είναι συστατικό της καθημερινής πραγματικότητας.
Ωστόσο υπάρχουν και τα «εικονικά» σωματίδια Χιγκς, τα οποία εμφανίζονται κυριολεκτικά από το πουθενά και εξαφανίζονται μια στιγμή μετά. Δηλαδή το Χιγκς μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε μέρος αλλά μονάχα για μια στιγμή.
http://www.madata.gr/diafora/science/206662.html
Σχεδόν τέσσερα χρόνια διαρκεί το πείραμα του αιώνα, το πείραμα της αναζήτησης του “σωματιδίου του Θεού”.
https://blogs.sch.gr/laspan/2008/09/10
Πάντως η ανακοίνωση των επιστημόνων προκαλεί αντιδράσεις από εκπροσώπους της Εκκλησίας.
5 Ιουλίου 2012 στις 12:34 μμ
Λοιπόν η όλη υπόθεση είναι μια τρύπα στο νερό!!!
Τώρα, επειδή πολύς λόγος γίνεται για την επιστήμη.
Επιστήμη… επιστήμη… επιστήμη…, δεν τη βλέπω… είναι τόσο μικρή, σχεδόν ανύπαρκτη! Για να ψάξω όμως στην τσέπη μου! Ααα… τη βρήκα! Ευκαιρία να προσδιορίσουμε την κατάστασή της.
Όπως όλες οι καταστάσεις, έτσι και αυτή της επιστήμης, χαρακτηρίζεται με τον εξής τρόπο: Πόσα είναι τα «μπορώ» της και πόσα είναι τα δεν «μπορώ» της. Αν τα «μπορώ» της είναι 60% θα την χαρακτηρίσουμε σχετικά δυνατή. Αν είναι 99% θα χαρακτηρίσουμε την κατάστασή της ισχυρή έως πανίσχυρη. Αν τα δεν «μπορώ» της είναι 60% θα την χαρακτηρίσουμε σχετικά αδύνατη. Αν είναι 99% θα χαρακτηρίσουμε την κατάστασή της αδύνατη έως ανύπαρκτη.
Ας προστρέξουμε στο χώρο του διαστήματος, όπου η επιστήμη κατάφερε την πιο φανταστική και γενικά αντιπροσωπευτική επιτυχία της = η κατάκτηση της σελήνης. Λοιπόν, στα «μπορώ» της ανήκει η κατάκτηση ενός αστρικού σώματος και στα δεν «μπορώ» της ανήκουν τα τρισεκατομμύρια ακατάκτητα αστρικά σώματα που βρίσκονται στο σύμπαν. Το συμπέρασμα είναι ευνόητο, για το πώς θα χαρακτηρίσουμε τη «δύναμή της».
Για να κάνουμε όμως πιο παραστατική την κατάστασή της, θα χρησιμοποιήσουμε τη ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ. Θα παραλληλίσουμε την πρόοδο αυτή της επιστήμης, με την πρόοδο της ηλικίας του ανθρώπου. Ε, λοιπόν, όσο απέχει ένα νεογνό ηλικίας ενός (1) μορίου του δευτερολέπτου, από το τελευταίο δευτερόλεπτο που ζει ένας άνθρωπος ηλικίας εκατό (100) ετών, τόσο απέχει η πρόοδος της επιστήμης (= η κατάκτηση της σελήνης), από το τελευταίο ακατάκτητο αστρικό σώμα που βρίσκεται στο σύμπαν. Το αποτέλεσμα που βγαίνει είναι ότι η κατάσταση της επιστήμης – ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ – είναι επιπέδου νεογνού!!!
Ας προσέχει λοιπόν επιστήμη νεογνό να στέκεται με στάση προσοχής και σεβασμού έναντι της ΜΕΓΑΛΗΣ, ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΛΟΥΣΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ, σε θέματα που ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ λύση ΔΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ!!! (= Για το ΠΩΣ, ο Θεός και σε πόσο χρόνο δημιούργησε το σύμπαν και τη ζωή). Πρέπει εδώ να τονίσουμε ότι η Αγία Γραφή δεν αποκαλύπτει με σκιώδη τρόπο τα Δόγματα Της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης. Αλλά, ΓΕΝΙΚΑ, τα λούζει με το ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ.
Τώρα όμως ας διαπιστώσουμε και άλλες αδυναμίες της επιστήμης:Υπάρχουν αστρικά σώματα, που λόγω μεγάλων αποστάσεων, πρέπει να περάσουν δισεκατομμύρια έτη φωτός για να κατακτηθούν.Τώρα καταλαβαίνουμε την τρομακτική αδυναμία της επιστήμης.Ας επιστρέψουμε όμως από τις ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ αδυναμίες της, στις επίγειες.Είναι τελείως αδύναμη να αντιμετωπίσει τους σεισμούς, που παρατηρεί χιλιάδες χρόνια και εξακολουθεί να κρύβεται κάτω από τα τραπέζια.Μα τι γράφω; Με πληροφόρησε ένα μήνυμα ως εξής: «Σχεδόν όλοι που απλά βουτούν και κρύβονται κάτω από κάτι (άρα και τραπέζια) όταν καταρρέει ένα κτίριο συνθλίβονται μέχρι θανάτου. Οι άνθρωποι που χώνονται κάτω από αντικείμενα, όπως θρανία ή αυτοκίνητα, συνθλίβονται.»Η καημένη επιστήμη ούτε κάτω από τα τραπέζια δεν μπορεί να σωθεί!!!
Προχωράμε.Δεν έχει απάντηση στις σε ασθένειες (= ανίατες) που παρατηρεί χιλιάδες χρόνια. Kαι θα έχει απάντηση στο πρόβλημα της αρχής του σύμπαντος και της ζωής, θέμα που δεν μπορεί να παρατηρήσει; ΕΛΕΟΣ!!!Και όπου, όπως ξέρουμε, λείπει η παρατήρηση, μοιραία λείπει και η απόδειξη. (Αυτός είναι απαράβατος επιστημονικός όρος).
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΜετά την αναφορά των τρομακτικών και ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΩΝ αδυναμιών της επιστήμης, το συμπέρασμα βγαίνει μόνο του: Η δύναμή της σε συνδυασμό με τη γνώση της είναι μικρή έως ανύπαρκτη.Και εύλογα γεννάται το ερώτημα:Γιατί ντε και καλά να επηρεαζόμαστε θετικά, σε θεωρίες μιάς επιστήμης που η δύναμή και η γνώση της είναι μικρή, σχετική και να μην επηρεαζόμαστε αρνητικά, σε θεωρίες μιάς επιστήμης που Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΓΝΩΣΙΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΗ;Ένα παράδειγμα για την καλύτερη και παραστατική λήψη των παραπάνω είναι απαραίτητο: Ας υποθέσουμε ένα νεογνό, ότι θα μπορούσε να μιλήσει και να έλεγε: «Εγώ σε λίγο θα σηκωθώ να μαγειρέψω».Δια του ορθολογισμού – λόγω της ακατάσχετης αδυναμίας του – δεν θα απορρίπταμε απριόρι τα λόγια του ως αβάσιμα και δεν θα γελούσαμε με αυτά;Έτσι λοιπόν, όταν η επιστήμη νεογνό (όπως απέδειξαν τα μαθηματικά) εκφράζει θεωρίες, σε θέματα που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ, άρα μοιραία και να ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ, όπως στο θέμα της αρχής του σύμπαντος και της ζωής (απούσα γαρ κατά τη δημιουργία τους), δια του ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΥ, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τις υπολογίζουμε.Αυτές οι θεωρίες της επιστήμης νεογνού, συνεπώς ΚΑΙ, λόγω της ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙΣΑΣ αστρονομικής και ακατάσχετης αδυναμίας της, σαφώς καθίστανται αβάσιμες, προκαλούν τον γέλωτα και ΑΠΡΙΟΡΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ.
Καταλήγοντας. Η Εκκλησία είναι ο «στύλος και το εδραίωμα της αληθείας» ( Α΄Τιμ. γ΄15). Και το επιβεβαιώνει υπεύθυνα, ενημερώνοντάς μας δια της Αγίας Γραφής – ΑΚΡΙΒΩΣ – για τον χρόνο που χρειάσθηκε όλη η κτιστή δημιουργία Ας διαβάσουμε (ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΜΕΓΑ σελ. 280): «Η ακατάληπτος αύτη και ανερμήνευτος γέννησις του Χριστού εγένετο, κατά την χρονολογίαν της Ανατολικής Εκκλησίας, τω 5.508, από κτίσεως κόσμου…». (Δηλαδή συμπεριλαμβάνονται στον πιο πάνω αριθμό και οι έξη (6) ημέρες που χρειάστηκαν για τη δημιουργία του σύμπαντος και της ζωής).
Αυτό έλειπε, η Εκκλησία να ασχοληθεί με θεωρίες = κλαψουρίσματα της επιστήμης νεογνού.
5 Ιουλίου 2012 στις 1:45 μμ
χαχαχα,ρε Βασίλη ,τι λές πας καλά;μήπως σου έχουν ξεπλύνει τον εγκέφαλο με πιεστικό στο αυτί;Την επόμενη φορά που θα αρρωστήσεις ,μην κάνεις τον κόπο να πας στο γιατρό,κάνε αυτό που ξέρεις να κάνεις καλά…προσευχήσου!Βρε κάτι σκοταδιστές που κυκλοφορούνε…
16 Ιουλίου 2012 στις 6:36 μμ
1/2 – #3 Αμφισβητήσεις τις σύγχρονης φυσικής. Χωρίς αχαλίνωτη φαντασία. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >> http://users.otenet.gr/~tzinis/nea-fisikis.htm ΝΕΑ ΘΕΩΡΙΑ ΤΑ ΟΜΩΝΥΜΑ: ΤΑ ΟΜΩΝΥΜΑ της αυτής φοράς ΕΛΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΤΕΡΩΝΥΜΑ ΑΠΩΘΟΥΝΤΑΙ!! (Δυναμικά.) Όλα τα άτομα της ύλης ενός στοιχείου είναι ίδια, άρα ομώνυμα, (εκτός αν κάποιος με διαψεύσει) τότε πως έλκονται και σχηματίζουνε τα μέταλλα; κανονικά θα ΕΠΡΕΠΕ να απωθούνται και να μην υπήρχαν μέταλλα ή πλανήτες κλπ. Αν τα ομώνυμα απωθούνταν εμείς δεν θα υπήρχαμε, ούτε και το σύμπαν, όλα θα ήταν σε μια αέρια κατάσταση στην ανώτερη δυνατή απόσταση μεταξύ τους λόγω απωθήσεως τους. Επομένως είναι λάθος ότι τα ομώνυμα απωθούνται. Αλλά ΤΑ ΟΜΩΝΥΜΑ (της αυτής φοράς) ΕΛΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΤΕΡΩΝΥΜΑ ΑΠΩΘΟΥΝΤΑΙ!! Ο τολμών νικά 90%. -Ή την πατά 10% . Διαψεύστε μου. Τολμήστε να προβληματιστείτε με τις ΝΕΕΣ ιδέες που παρέχω, σπάστε το φράγμα τις απαθείας τα ταμπού μην μένετε παθητικοί αποδέκτες. ΦΡΑΓΜΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΜΕΤΑ τα πρωτόνια τα νετρόνια και τα ηλεκτρόνια μπαίνουμε στη χώρα του φανταστικού του υποθετικού του αναπόδεικτου κλπ. με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Αυτό που έχει ΟΤΙ ιδιότητες θέλουμε είναι ο ΧΩΡΟΣ. Ή ΘΕΟΣ, είναι ο χώρος και οι ιδιότητες του. Πέστε μου ένα πράγμα που να ΥΠΑΡΧΕΙ και να ΜΗΝ έχει ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ. Ο ΦΡΑΓΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΧΙ ΣΥΝΘΕΤΟΥ. (Τελική κατάληξη) Στην περιοχή του μη συνθέτου λες ότι θέλεις χωρίς να θεωρείσαι φαντασιόπληκτος. Δυστυχώς ο επεξεργαστής του ανθρώπου μπορεί να επεξεργάζεται φαινόμενα ΣΥΝΘΕΤΑ, δηλαδή φτάνει μέχρι την περιοχή του συνθέτου, όταν όμως ένα πράγμα δεν είναι σύνθετο, τότε αδυνατεί να το επεξεργαστεί (περιορισμός του όχι συνθέτου) πχ το άτομο αποτελείται από πρωτόνια νετρόνια ηλεκτρόνια “ποζιτρόνια” κλπ. το πρωτόνιο αποτελείται από ένα νετρόνιο και ένα ποζιτρόνιο, (θετικό ηλεκτρόνιο). Το νετρόνιο από ένα πρωτόνιο ένα ηλεκτρόνιο και ένα αντινετρόνιο κλπ. Όταν δεν είναι σύνθετο; ΜΙΑ ΕΚΔΟΧΗ. Τα e- έχουν αρνητικό φορτίο και όταν από ένα στοιχείο αφαιρεθούν μερικά e- τότε το στοιχείο εμφανίζει θετικό φορτίο, ή απλός έλλειψη αρνητικού; Δηλαδή υπάρχει (e+) = θετικό φορτίο; ή απλός εμφανίζετε σε εμάς σαν θετικό; Όπως σε μια ζυγαριά που ισορροπεί βάζοντας ένα βάρος από την μια μεριά καταστρέφετε η ισορροπία και λέμε ότι παρουσιάζει θετικό φορτίο και όχι έλλειψη αρνητικού; (Υπάρχουν λόγοι για να αμφισβητούμαι την ύπαρξη ποζιτρονίων). Αν υπάρχουν θετικά (e+) τότε αυτά θα έπρεπε να περιστρέφονται αντίστροφα από τα αρνητικά e-, αλλά το θέμα είναι κατά ποια ένια περιστρέφονται αντίστροφος; ΛΕΝΕ: (η ασθενής αλληλεπίδραση δρα μόνο σε αριστερόστροφα σωματίδια (και δεξιόστροφα αντισωματίδια ). Δηλαδή οι δείκτες ενός ρολογιού περιστρέφονται από αριστερά προς δεξιά, αν τους κοιτάξουμε από την πίσω μεριά αυτοί περιστρέφονται αντίστροφα, και πολύ περισσότερο αν το σύστημα έχει τρις βαθμούς ελευθερίας. Τι είναι όμως ποζητρόνιο, τι ηλεκτρόνιο, τι αντινετρόνιο κλπ. Τι είναι ηλεκτρικό φορτίο, τι είναι μαγνητισμός; Τι είναι τέλος πάντων κάτι το οποίον δεν είναι σύνθετο; Είναι το τοίχος τις ανθρώπινης λογικής; Η αρχή του ΜΗ ΣΥΝΘΕΤΟΥ, η επαναστατική λογική επεξεργασία και διαπιστώσεως μου. Το λάθος του Άλμπερτ Αϊνστάιν για το C ². Την στιγμή τις κρούσης, η ενέργεια είναι (C ²). Μετά την κρούση το σύστημα αποκτά την αρχική του ενέργεια; -ΌΧΙ βέβαια, το (C ²) τι γίνατε που πάει; ΜΕΤΑ από τα πρωτόνια τα νετρόνια και τα ηλεκτρόνια μπαίνουμε στη χώρα του φανταστικού του υποθετικού του αναπόδεικτου κλπ. με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Όποιος δεν θέλει να ξεφτιλίζεται για την νοημοσύνη του πρέπει ή να παραδεχτείτε τα όσα λέγω ή να τα διαψεύσει, για ενδιάμεση λύση δεν άφησα πολλά περιθώρια. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για ΘΕΜΑΤΑ: Ελληνικής «αφύσικης» ΦΥΣΙΚΗΣ. Διαχρονική σελίδα έξω από τα κατεστημένα. http://users.otenet.gr/~tzinis/B-3-FYSIKH-gr.htm ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΗΜΗΤΡΙΟΣ tzinis@otenet.gr http://users.otenet.gr/~tzinis
26 Ιουλίου 2012 στις 2:45 μμ
Αγαπητέ Alex γεια σου.
Γράφω: «ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Μετά την αναφορά των τρομακτικών και ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΩΝ αδυναμιών της επιστήμης, το
συμπέρασμα βγαίνει μόνο του: Η δύναμή της σε συνδυασμό με τη γνώση της είναι
μικρή έως ανύπαρκτη.»
Όπως αντιλαμβάνεσαι
δεν απορρίπτουμε την επιστήμη. Απλά αξιολογούμε τη δύναμή της σε συνδυασμό με
τη γνώση της, με μαθηματική ακρίβεια.
Για ποιο λόγο
να μη χρησιμοποιήσω σε περίπτωση ασθένειάς μου την μικρή γνώση της ιατρικής επιστήμης;
Άρα και την
προσευχή μου θα κάνω και στο γιατρό θα πάω.
Για πρόσεξε τι γράφεται στην τεκμηριωμένη Αγία Γραφή: Σοφ.
Σειρ. 38,1 «Τίμα ἰατρὸν πρὸς τὰς χρείας αὐτοῦ τιμαῖς αὐτοῦ, καὶ γὰρ
αὐτὸν ἔκτισε Κύριος·»
Ερμηνεία: «Τίμα τον ιατρό, όπως του αρμόζει, έχων άλλωστε υπ’ όψιν σου τις υπηρεσίες
του στις ανάγκες σου, διότι ο Κύριος έκαμε αυτόν.»
Σχετικά σκοταδισμό που γράφεις, πρέπει να ξέρεις τα εξής:
Όπου υπάρχει συμπέρασμα μαθηματικής ακρίβειας φυγαδεύεται ο
σκοταδισμός.