ΠΑΣΧΑ

Το Πάσχα πλησιάζει και είναι καιρός να μιλήσουμε και εμείς για τη μεγάλη αυτή γιορτή της Ορθοδοξίας. Συζητήσαμε τι γιορτάζουμε το Πάσχα και μιλήσαμε για τα ήθη και έθιμα που έχουμε την περίοδο αυτή, κυρίως τη Μεγάλη Εβδομάδα. Μιλήσαμε για τη Μεγάλη Εβδομάδα και παρακολουθήσαμε τα παρακάτω βίντεο που φτιαχτήκαν ειδικά για το νηπιαγωγείο και τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού που μας βοήθησαν να καταλάβουμε τα πιο σημαντικά με κατανοητό τρόπο για τα παιδιά

Τι τρελαίνει όμως τα παιδιά την περίδο αυτή; Μα φυσικά το βάψιμο των αυγών. Παρακολουθήσαμε την ιστορία “Το ραγισμένο κόκκινο αυγό”, και συζητήσαμε για τα συναισθήματα του.

Δε χρειάζεται να βάψουμε και εμείς τα δικά μας αυγά;. Παρακολουθήσαμε ένα βίντεο που δείχνει  ευφάνταστους τρόπους βαφής αυγών και αποφασίσαμε πως τα δικά μας θα τα βάψουμε με κηρομπογιες και μαρκαδόρους.

Και βγήκαν πραγματικά ΥΠΕΡΟΧΑ και πολύ διαφορετικά από τα συνηθισμένα!!

Φτιάξαμε Πασχαλινές κάρτες για να χαρίσουμε σε αυτούς που αγαπάμε

Παίξαμε ένα ωραίο παιχνίδι μυστηρίου για να βρούμε ποιος έκλεψε τα αυγά από το κοτέτσι και φτιάξαμε πολύ εύκολα, ένα πασχαλινό καλαθάκι για να τοποθετήσουμε μέσα τα αυγουλάκια που κρυφτήκαν στα σπίτια των παιδιών!!Διοργανώσαμε λοιπόν ένα παιχνίδι χαμένου θησαυρού διαδικτυακά, τα βρήκαμε και τα στολίσαμε στα καλαθάκια μας

Παίξαμε, χορέψαμε, γελάσαμε και κλείσαμε έτσι όμορφα τα διαδικτυακά μαθήματά μας, προσμένοντας το άνοιγα των σχολείων μετά τις διακοπές μας.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!