Σπίτι μου σπιτάκι μου και η οικογένειά μου

Με αφορμή τον ερχομό ενός μωρού στην οικογένειά ενός μαθητή μας, ασχοληθήκαμε με το θέμα της οικογένειας και το σπίτι μας. Είδαμε εικόνες, συζητήσαμε για τα μέλη των οικογενειών μας και κατασκευάσαμε το δικό μας σπιτάκι. Ακόμη μιλήσαμε για το σπίτι μας και παρατηρήσαμε σπίτια του κόσμου. Τέλος καταμετρήσαμε, ταξινομήσαμε και σειροθετήσαμε σπίτια δημιουργώντας ένα μικρό χωριό.

Η οικογένεια είναι σαν τη μουσική

κάποιες νότες είναι ψηλές, κάποιες χαμηλές

αλλά πάντα υπάρχει και η μελωδία της ευτυχίας!!

Αμυγδαλιά

Αμυγδαλιά…η νυφούλα του χιονιά!! Την εβδομάδα που μας πέρασε την αφιερώσαμε στην ανθισμένη αμυγδαλιά! Διαβάσαμε τον μύθο της αμυγδαλιάς και την ζωγραφήσαμε! Ακόμα κάναμε και διάφορες κατασκευές!!

Η γραμματόσουπα του χ!!

Είμαστε στην καρδιά του χειμώνα και το κρύο είναι πολύ!!Ήρθε η ώρα για μια σούπα…Όχι τη συνηθισμένη αλλά μια ξεχωριστή γραμματόσουπα!!Τα υλικά απλά και η εκτέλεσή της μοναδική. Οι μικροί μας σεφ ανακατέψανε διάφορα γράμματα μέσα σε μια λεκάνη με νερό που ήταν η κατσαρόλα μας. Έπειτα με ένα κουτάλι το κάθε παιδί έπαιρνε ένα γράμμα απ’ την κατσαρόλα και το έβαζε στη σωστή θέση στον μαγνητικό πίνακα ώστε να σχηματίσουμε τις λέξεις χειμώνας και χιόνι! Η συνταγή μας πέτυχε εξαιρετικά !!

Βασιλόπιτα γλυκιά για τη νέα τη χρονιά, αγωνία φοβερή ποιός θα τύχει το φλουρί;

Η παρέα του νηπιαγωγείου μας και φέτος έκοψε την βασιλόπιτα για το νέο έτος!  2021

Με χαρά  και ευχές μοιραστήκαμε τη βασιλόπιτα και περιμέναμε να βρούμε τον/την τυχερό/ή. Και το φλουρί έπεσε στην Κατερίνα!! Και του χρόνου με υγεία, ευτυχία και καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά!!

 

Επαναλειτουργία του Νηπιαγωγείου

Αγαπητοί γονείς,

Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία σε εσάς και στις οικογένειές  σας.

Σας ενημερώνουμε ότι από Δευτέρα 11-1-2021 το νηπιαγωγείο μας επαναλειτουργεί με δια ζώσης εκπαίδευση στο ήδη υπάρχον ωρολόγιο πρόγραμμα.

Τα μέτρα προστασίας είναι τα ίδια όπως τα γνωρίζετε (μάσκα, απόσταση, αντισηπτικά). Παρακαλούμε να έχουν μαζί τους τα παιδιά και 2η μάσκα σ’ ένα  σακουλάκι. Ακόμη τα παιδιά που παρακολούθησαν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση να φέρουν μαζί τους τις εργασίες που κάναμε κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Μετά την προσέλευση ή την παραλαβή του παιδιού σας να αποχωρείτε άμεσα από την έξοδο του σχολείου.

Τυχόν επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς θα γίνεται μόνο με συνεννόηση, και όχι στις ώρες προσέλευσης/αποχώρησης των μαθητών.

 

Ευχαριστούμε

Η προϊσταμένη   και οι νηπιαγωγοί

Αγγέλη Λαμπρινή   και Αυγέρη Αλεξάνδρα,   Θεοδωρή  Ελένη , Κωστάκη Χριστίνα

Με πολλές ευχές…χριστουγεννιάτικες κατασκευές από το 3ο Νηπιαγωγείο Φιλιππιάδας!!

Με πολλές ευχές…..χριστουγεννιάτικες κατασκευές από το 3ο Νηπιαγωγείο Φιλιππιάδας!!
Τη φετινή χρονιά θα χρειαστούμε περισσότερες ευχές για να διώξουμε από πάνω μας τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που περνάμε!
Με μεγάλη χαρά ετοιμάσαμε κάποιες κατασκευές για τα παιδιά για τις άγιες μέρες που έρχονται παρόλο που μας έλειπε η φυσική τους παρουσία, η ζωντάνια τους και τα χαμόγελά τους !!!
Σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα, οικογενειακά με υγεία πάνω απ’ όλα, χαρά και ευτυχία!
Ο νέος χρόνος να μας βρει όλους μαζί και πάλι στο νηπιαγωγείο!
 

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των νηπιαγωγείων  όλης της χώρας.

Από την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου η επικοινωνία με τους μικρούς μαθητές μας θα γίνεται χωρίς μάσκα μεν, αλλά εξ αποστάσεως… Η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να κρατήσουμε ζωντανή την επαφή με τα παιδιά!!!

ΩΡΑΡΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΩΡΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ Από Έως
1η 14:10 14:40
2η 15:00 15:30
3η 15:50 16:20

Καλή δύναμη σε όλους!!!!