Κινητά και τάμπλετ απειλούν το δέρμα

Πηγή

Η συνεχής χρήση κινητών δεν απειλεί μόνο τα μάτια, τα χέρια ή τον ύπνο, αλλά και το δέρμα.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν Βρετανοί δερματολόγοι, επισημαίνοντας το πρόβλημα κυρίως στις νέες γυναίκες, που θέλουν να καθυστερήσουν την έλευση των ρυτίδων και της χαλάρωσης στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με βρετανικές έρευνες, η συνεχής χρήση των «έξυπνων» κινητών και των υπολογιστών-τάμπλετ δημιουργεί ρυτίδες γύρω από το λαιμό και σακούλιασμα του δέρματος στα μάγουλα. Η αιτία βρίσκεται στο συνεχές σκύψιμο πάνω από την οθόνη, που χαλαρώνει το δέρμα και σακουλιάζει τα μάγουλα, δημιουργώντας μια χαρακτηριστική ρυτίδα πάνω από την κλείδα. Τα άτομα που κινδυνεύουν είναι κυρίως νεότερες ηλικίες, μεταξύ 18 και 39 ετών, που υπολογίζεται ότι σκύβουν πάνω από την οθόνη τους γύρω στις 150 φορές την ημέρα.

Σύμφωνα με τους Βρετανούς, το πρόβλημα των ρυτίδων και το σακούλιασμα στα μάγουλα και τον λαιμό, παλαιότερα ξεκινούσε στο τέλος της μέσης ηλικίας. Όμως την τελευταία δεκαετία έχει γίνει πρόβλημα των νεότερων γυναικών.

Οι δερματολόγοι επισημαίνουν μάλιστα ότι κάποτε οι γυναίκες ανησυχούσαν κυρίως για τις ρυτίδες από το στόμα και πάνω, όπως στην περιοχή των ματιών και του μετώπου. Σήμερα, το πρόβλημα έχει μετακινηθεί στο κάτω μέρος του προσώπου, στον λαιμό και στο πάνω μέρος του στήθους. Επιβαρυντικός παράγοντας ήταν πάντα η ηλιακή ακτινοβολία σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι περισσότερες γυναίκες αμελούν να χρησιμοποιούν αντιηλιακό στην συγκεκριμένη περιοχή. Με την συνεχή χρήση της νέας τεχνολογίας, το πρόβλημα φαίνεται να παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση