Δημιούργησε το δικό σου προσωπικό cloud με το Nextcloud Box

Πρόκειται για ένα project μεταξύ των εταιριών Nextcloud, Western Digital Labs και Canonical, οι οποίες στην ουσία θέλουν να διαφημίσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους μέσα από τη συγκεκριμένη συσκευή. Η Western Digital παρέχει το σκληρό δίσκο, η Canonical το λειτουργικό σύστημα και η Nextcloud την υπηρεσία προσωπικού cloud.

Το κουτί και κατ’ επέκταση η υπηρεσία, σου δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσεις όλα σου τα αρχεία σε ένα δικό σου server, ο οποίος είναι προσβάσιμος από οποιοδήποτε μέρος και οποιαδήποτε συσκευή, όπως ακριβώς το Dropbox και το Google Drive. Μας επιτρέπει να συγχρονίσουμε αυτόματα ολόκληρους φακέλους από τον υπολογιστή ή το κινητό μας, ενώ ειδικά για το Android υπάρχει η επιλογή να ανeβαίνουν στο server μας, όλες οι φωτογραφίες που βγάζουμε με την κάμερα της συσκευής.

Η είσοδος γίνεται κάνοντας login με το λογαριασμό μας, ενώ μπορούμε να δημιουργήσουμε και άλλους λογαριασμούς τους οποίους θα χρησιμοποιούν οι φίλοι και οι συνεργάτες μας. Τέλος ο διαθέσιμος χώρος είναι κυριολεκτικά απεριόριστος, αφού εξαρτάται από τους σκληρούς δίσκους που θα συνδέσουμε πάνω του.

Αν και το Nextcloud είναι μια υπηρεσία την οποία μπορείς να εγκαταστήσεις σε οποιοδήποτε υπολογιστή, η ιδέα του Box είναι εξαιρετική, αφού χρησιμοποιεί έναν υπολογιστή χαμηλής κατανάλωσης, τον οποίο μπορούμε να έχουμε συνέχεια ανοιχτό.

Το Nextcloud Box αποτελείται από:

  • ένα δίσκο στις 2,5 ίντσες με μέγεθος 1TerraByte,
  • το κουτί το οποίο εκτός από το δίσκο έχει ελεύθερο χώρο για να προσθέσουμε ένα single-board computer της επιλογής μας, όπως το Raspberry Pi ή το ODROID και
  • μία microSD κάρτα στα 4GB με προεγκατεστημένο το Ubuntu Core, ένα πανάλαφρο λειτουργικό σύστημα το οποίο έχει δημιουργηθεί ειδικά για τέτοιες περιπτώσεις, αλλά και το Nextcloud το οποίο μας παρέχει τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση