Windows SteadyState: προστατέψτε τον υπολογιστή σας από τις ρυθμίσεις των άλλων χρηστών του.

Καλές και αξιόλογες είναι οι λύσεις τύπου deep freeze, αλλά αφού υπάρχει και δωρεάν λύση, γιατί να μην την χρησιμοποιήσουμε; Ευχαριστώ τον καλό συνάδελφο Τάσο Τόλη, που μου πρότεινε την δωρεάν αυτή εφαρμογή (η οποία εγκαθίσταται μόνο αφού περάσει τα validation tests των windows…).
Το Windows SteadyState είναι μια δωρεάν λήψη αρχείου για τα Windows XP και τα Windows Vista που μπορεί να προστατεύσει την οικογένειά σας από ακατάλληλο περιεχόμενο Web και επαφές στο Web. Επιπλέον, το Windows SteadyState προστατεύει τις ρυθμίσεις του υπολογιστή σας από ανεπιθύμητες αλλαγές που γίνονται από τα παιδιά σας.
Το Windows SteadyState μπορεί να επαναφέρει τον οικογενειακό υπολογιστή και το σκληρό δίσκο του στην κατάσταση που βρισκόταν προτού την αλλάξουν τα παιδιά σας. Απλά επανεκκινείτε τον υπολογιστή σας.

Περιορισμός της πρόσβασης σε προγράμματα και ρυθμίσεις

Εάν είστε γονέας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις Ρυθμίσεις χρήστη του Windows SteadyState για να προσαρμόσετε τον οικογενειακό υπολογιστή και να κάνετε τη χρήση του ασφαλέστερη και ευκολότερη για εσάς και τα παιδιά σας.
Για παράδειγμα, για να διασφαλίσετε ότι τα παιδιά σας δεν χρησιμοποιούν το Internet χωρίς να το γνωρίζετε, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα προφίλ χρήστη και να περιορίσετε την πρόσβασή τους στον Internet Explorer, το Windows Messenger και άλλα προγράμματα στον οικογενειακό υπολογιστή.
Εάν δεν θέλετε τα παιδιά σας να αλλάζουν τις ρυθμίσεις στον υπολογιστή, μπορείτε απλά να περιορίσετε την πρόσβασή τους σε δυνατότητες διαχείρισης των Windows όπως τον Πίνακα ελέγχου.

Με το Windows SteadyState, μπορείτε να δημιουργήσετε πολλαπλά προφίλ χρήστη και να ρυθμίσετε ένα διαφορετικό επίπεδο περιορισμού για κάθε παιδί.
Επαναφορά του υπολογιστή σας στην αρχική του κατάσταση

Όταν τα παιδιά χρησιμοποιούν τον οικογενειακό υπολογιστή, ενδέχεται να αλλάξουν κατά λάθος σημαντικές ρυθμίσεις ή να κάνουν λήψη λογισμικού υποκλοπής spyware, ιών ή άλλου ανεπιθύμητου λογισμικού. Η δυνατότητα Windows Disk Protection στο Windows SteadyState δεν επιτρέπει σε αυτές τις αλλαγές να προκαλέσουν μόνιμη ζημιά στο σκληρό δίσκο.
Όταν έχετε ενεργοποιημένο το Windows Disk Protection, μπορείτε απλά να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας ώστε το Windows SteadyState να τον επαναφέρει στην κατάσταση που βρισκόταν προτού τον αγγίξει ο τελευταίος χρήστης. Το Windows SteadyState μπορεί να καταργήσει όλες τις αλλαγές που έγιναν κατά τη διάρκεια της τελευταίας περιόδου λειτουργίας χρήστη, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης ιών ή λογισμικού υποκλοπής spyware ή της διαγραφής κρίσιμων αρχείων συστήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση