Μάθε πληροφορική Διασκεδάζοντας (Για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου)

Από την Εισαγωγή του Βιβλίου:
Οι υπολογιστές είναι παντού. Όλοι μας πρέπει να γνωρίζουμε πως να τους χρησιμοποιούμε και πολλοί από εμάς τους χρησιμοποιούμε καθημερινά. Μα πώς λειτουργούν; Πώς σκέπτονται; Και πώς μπορούμε να τους κάνουμε ταχύτερους και, τέλος πάντων, καλύτερους;
Αυτό το βιβλίο γράφτηκε από 3 Λέκτορες Πληροφορικής και 2 εκπαιδευτικούς και βασίστηκε στις εμπειρίες μας μέσα στην τάξη. Διαπιστώσαμε πως πολλές βασικές έννοιες Πληροφορικής μπορούν να διδαχθούν χωρίς υπολογιστή. Μερικές φορές μάλιστα, ο υπολογιστής είναι απλά μία αιτία διάσπασης της προσοχής από την μάθηση.
Γι’ αυτό λοιπόν, σβήστε (unplug) τους υπολογιστές σας και ετοιμαστείτε να μάθετε τι πραγματικά είναι η Πληροφορική.

Διανέμεται σύμφωνα με τους κανόνες της άδειας Creative Commons Attribution – Non Commercial – NoDerivs, πράγμα που σημαίνει πως είστε ελεύθεροι να αντιγράψετε, να διανείμετε, να επιδείξετε το βιβλίο, αρκεί να μην επιφέρετε τροποποιήσεις του περιεχομένου (συμπεριλαμβάνοντας την αναγραφή των συγγραφέων και των όρων της αδείας). Δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί αυτό το βιβλίο για εμπορικούς σκοπούς και απαγορεύεται επίσης η αλλοίωση, η τροποποίηση ή η επέκτασή του). Εμείς ενθαρρύνουμε την χρήση αυτού του κειμένου για διδακτικούς σκοπούς και μπορείτε να εκτυπώσετε ένα προσωπικό σας αντίγραφο του βιβλίου, καθώς και να διανείμετε τα φύλλα εργασίας στους μαθητές σας. Όλα τα ερωτήματα και οι υποδείξεις είναι καλοδεχούμενα και θα πρέπει να τα υποβάλετε στους συγγραφείς (βλέπε ιστότοπο http://csunplugged.org/).

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση