Χριστούγεννα: δύο σκέψεις…

Ήρθε και φέτος η μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων. Φώτα, δώρα, φαγητά… Σκεπτόμουν ότι κινδυνεύουμε να μετατρέψουμε αυτή τη γιορτή σε ένα κοσμοπολίτικο, κοινωνικό happening, αλλοιώνοντας το αρχικό και βαθύ νόημά της!

Ας μη ξεχνάμε: Χριστούγεννα = γέννηση του Χριστού. Ο Θεός για πολλούς είναι η ίδια η ζωή τους και για πολλούς άλλους είναι αδιάφορο ή ασήμαντο πρόσωπο, αλλά … μέχρι νεωτέρας! Είναι λυπηρό να θυμόμαστε το Χριστό μόνο όταν περνούμε κάποια δυσκολία… Και είναι ακόμη πιο λυπηρό να ζούμε χωρίς Θεό! Σκέψου τα λίγο όλα αυτά!

Φυσικά δεν είναι κακό να είμαστε χαρούμενοι αυτές τις μέρες. Ούτε τα εδέσματα και τα δώρα είναι απορριπτέα. Θα έλεγα ότι όλα αυτά επιβάλλονται! Όμως ας μην εστιάζουμε στο κερασάκι της τούρτας! Σκέφτηκες όμως ειδικά αυτές τις μέρες να μοιράσεις απλόχερα αγάπη, χαμόγελο, ευτυχία στους γύρω σου; Μήπως θυμήθηκες εκείνους που αυτές τις μέρες δε μπορούν να γελάσουν; Και κάτι πιο δύσκολο: μήπως έκανες κάποιο καλό για σένα, όχι τόσο για το σώμα σου, όσο για την ψυχή σου, για το χαρακτήρα σου, για να βελτιώσεις τον εαυτό σου;

Μου έστειλαν ένα email με μια όμορφη παρουσίαση. Αν θες να τη δεις, κάνε κλικ εδώ: x-mas-birthday.pdf.

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση