Σοκ από διαδραστικό παιχνίδι

Σοκ προκάλεσε στη Φινλανδία ένα διαδραστικό παιχνίδι που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο, στο οποίο οι παίκτες περιπλανώνται οπλισμένοι σε ένα νηπιαγωγείο και σκοτώνουν μικρά παιδιά. Το παιχνίδι με τίτλο “δολοφόνος νηπιαγωγείου”, ανέβηκε στο Ιντερνετ μία εβδομάδα μετά το μακελειό σε επαγγελματική σχολή της χώρας, και μάλιστα σε ιστοσελίδα που την επισκέπτονται ανήλικοι. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, το παιχνίδι αποσύρθηκε.

Αποσύρθηκε μετά την κατακραυγή

 

Βία, αίμα, θάνατος, είναι το πνεύμα του βίντεο γκέϊμ που εξελίσσεται μέσα σε ένα νηπιαγωγείο. Θύματα παιδάκια προσχολικής ηλικίας.

Το παιχνίδι αποσύρθηκε από τον δικτυακό τόπο που επισκέπτονται παιδιά, μία εβδομάδα μετά το μακελειό σε επαγγελματική σχολή της πόλης Καουχαγιόκι, όπου 22χρονος φοιτητής σκόρπισε το θάνατο σε 10 συμφοιτητές του.

Ένα χρόνο νωρίτερα, 18χρονος είχε σκοτώσει οκτώ μαθητές και δασκάλους σε επαρχιακό γυμνάσιο πριν αυτοκτονήσει. Και οι δύο είχαν διοχετεύσει βίντεο στο διαδίκτυο αποκαλύπτοντας τις προθέσεις τους. Τώρα αυξάνονται οι φωνές που μιλούν για αυστηρό έλεγχο του διαδικτύου από τις αρχές.

Οι ειδικοί καλούν τους γονείς να ελέγχουν τα παιχνίδια των παιδιών τους στο διαδίκτυο.

Ο πρωθυπουργός της Φιλανδίας τόνισε πως οι αρχές πρέπει να εξετάσουν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία του πολίτη, περιλαμβανομένων των πιθανών αλλαγών στο διαδίκτυο και στο νόμο περί οπλοκατοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση