Θέματα εκπαίδευσης, δημοκρατίας στο σχολείο και αγωγής υγείας

Ιστολόγιo για θέματα εκπαίδευσης, δημοκρατίας στο σχολείο και αγωγής υγείας

Παιχνίδια από την google μαθαίνουν στα παιδιά για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Ιούν 201715

Με ένα νέο πρόγραμμα υπό τον τίτλο “Interland: Be Internet Awesome” η Google επιδιώκει να μάθει στα παιδιά -μέσα από το παιχνίδι- να πλοηγούνται με ασφάλεια στο διαδίκτυο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έξυπνα  online παιχνίδια, βίντεο για γονείς  καθώς και υλικό για εκπαιδευτικούς.

Ένα από τα παιχνίδια για παράδειγμα, το “Tower of Treasure”,  βοηθά τα παιδιά να μάθουν πώς να δημιουργούν ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης, ενώ ένα άλλο, το “Reality Rever” περιέχει ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών που τα βοηθούν να προσδιορίσουν ποιον και τι πρέπει να εμπιστευτούν όταν είναι online στο διαδίκτυο.

Το «Kind Kingdom» εκπαιδεύει τα παιδιά στο να συμπεριφέρονται σωστά στο Διαδίκτυο, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς αποτελεί πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου του cyberbullying.

Το τελευταίο από τα παιχνίδια, το “Mindful Mountain”, εστιάζει στο να μάθουν τα παιδιά να ξεχωρίζουν την έννοια της φιλίας στο διαδίκτυο και να μοιράζονται πληροφορίες μόνο με άτομα που εμπιστεύονται.

Η Google δημιούργησε αυτή την πλατφόρμα μετά από συνεργασίες με τους οργανισμούς ασφάλειας: Online Family Safety Institute, Internet Keep Safe Coalition και ConnectSafely.

Το παιχνίδι είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση: https://beinternetawesome.withgoogle.com/interland/

Το υλικό για εκπαιδευτικούς μπορείτε να το βρείτε στη διεύθυνση:

https://beinternetawesome.withgoogle.com/resources

Αφήστε μια απάντηση

Ο καιρός στην Κατερίνη

Hits

Δημήτρης Κυριακού

Διευθυντής Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

ΜΔΕ στις Επιστήμες της Αγωγής

Email: kyriakou@sch.gr

Στο twitter: http://twitter.com/#!/dimkyriakou



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων