Θέματα εκπαίδευσης, δημοκρατίας στο σχολείο και αγωγής υγείας

Ιστολόγιo για θέματα εκπαίδευσης, δημοκρατίας στο σχολείο και αγωγής υγείας

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της UNICEF «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών»

Σεπ 201325

 

H Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF πραγματοποιεί το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών», με θέμα «Λέμε ΟΧΙ στη βία και την εκμετάλλευση, Λέμε ΝΑΙ στην αλληλεγγύη και την ανθρωπιά ». Το Πρόγραμμα αυτό έχει αναγνωρισθεί από την Επιτροπή των Δικαιωμάτων του Παιδιού και αποτελείται από τρεις (3) φάσεις.

Στην πρώτη φάση, οι Διευθυντές των σχολείων θα παραλάβουν από τη UNICEF ένα ενημερωτικό έντυπο με πληροφορίες για το Πρόγραμμα. Οι Διευθυντές αφού ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς για το Πρόγραμμα, θα τους ζητήσουν με τη σειρά τους να ενημερώσουν τους μαθητές για τα βασικά δικαιώματα του παιδιού στην υγεία, την εκπαίδευση, την προστασία από την εκμετάλλευση και την κακοποίηση. Στη συνέχεια, καλούνται οι μαθητές να προβούν σε διάφορες δραστηριότητες, όπως ζωγραφική, παιχνίδια και παραμύθια που έχουν σχέση με το παραπάνω θέμα. Οι μαθητές, εφόσον βέβαια το επιθυμούν, μπορούν να προσφέρουν και χρήματα για τους σκοπούς της UNICEF. Το ποσό που θα συγκεντρώσει κάθε σχολείο (όχι κάθε τάξη) θα αποσταλεί στην UNICEF μέσω της ταχυπληρωμής που υπάρχει μέσα στο φάκελο που θα παραλάβουν από τη UNICEF. Η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί μέχρι 31 Ιανουαρίου 2014.

Στη δεύτερη φάση, η UNICEF θα στείλει στα σχολεία που πήραν μέρος στο Πρόγραμμα Αναμνηστικό Δίπλωμα, ως επιβράβευση για τη συμμετοχή τους και πληροφορίες για τον τρόπο αξιοποίησης της συνεισφοράς των μαθητών. Η φάση αυτή θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαΐου 2014.

Στην τρίτη φάση, οι μαθητές μπορούν να διοργανώσουν μια εκδήλωση όπου θα παρουσιαστούν τα έργα που δημιούργησαν, καθώς και η προσφορά τους στο Πρόγραμμα της UNICEF. Η φάση αυτή ολοκληρώνεται με το τέλος του σχολικού έτους.

Επειδή η προσφορά των υπηρεσιών της UNICEF στη χώρα μας, όσον αφορά στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των παιδιών για τα δικαιώματα τους, αλλά και για την κατάσταση των παιδιών στον υπόλοιπο κόσμο μέσα από την εφαρμογή ανάλογων Προγραμμάτων θεωρείται σημαντική, παρακαλούμε για την υποστήριξη και την υλοποίηση του ως άνω εκπαιδευτικού Προγράμματος από τις σχολικές μονάδες της χώρας.

Για περισσότερες πληροφορίες θα απευθύνεστε μόνο στα Γραφεία της UNICEF:

Ανδρ. Δημητρίου 8 & Τζ. Κέννεντυ 37

16121 Καισαριανή, Αθήνα

Τηλ. Κέντρο: 210 72 55 555

FAX: 210 72 52 555

Αφήστε μια απάντηση

Ο καιρός στην Κατερίνη

Hits

Δημήτρης Κυριακού

Διευθυντής Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

ΜΔΕ στις Επιστήμες της Αγωγής

Email: kyriakou@sch.gr

Στο twitter: http://twitter.com/#!/dimkyriakou



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων