Θέματα εκπαίδευσης, δημοκρατίας στο σχολείο και αγωγής υγείας

Ιστολόγιo για θέματα εκπαίδευσης, δημοκρατίας στο σχολείο και αγωγής υγείας

Δωρεάν βιβλία με θέμα «Υγιεινοί τρόποι ζωής» για το σχολικό έτος 2013-14

Σεπ 20132

Τελευταίες μέρες διαθεσιμότητας του Βιβλίου των Επιλογών μου, ενός νέου εκπαιδευτικού εργαλείου παρόμοιου με το Βιβλίο των Νέων της Ευρώπης, που μπορεί να βοηθήσει τους μαθητές σας στα εξής:

·         να μάθουν ότι έχουν πολλές επιλογές ως προς τον τρόπο ζωής που θα ακολουθήσουν σχετικά με τη διατροφή, τη σωματική δραστηριότητα, τη διαχείριση του άγχους και άλλα

·         να σκέφτονται καλά τις επιλογές που θέλουν να κάνουν

·         να θέτουν στόχους, να ελέγχουν την πρόοδό τους και να αξιολογούν τα αποτελέσματα

·         να γνωρίζουν ότι έχουν τη δυνατότητα επιλογής και ότι αυτό που θα επιλέξουν θα επηρεάσει τον τρόπο ζωής τους.

Το βιβλίο συνοδεύεται από ένα Βοήθημα Καθηγητή, το οποίο περιέχει προτεινόμενες δραστηριότητες οι οποίες συνδέονται με τα κείμενα του βιβλίου.

Στόχος είναι, «Το Βιβλίο των Επιλογών μου» να αποτελέσει μέρος μιας μακροπρόθεσμης δράσης με σκοπό την βελτίωση του τρόπου ζωής των νέων Ευρωπαίων, έτσι ώστε μέσα από την Αγωγή Υγείας να αποκτήσουν πολύτιμες δεξιότητες ζωής.

Το νέο αυτό παιδαγωγικό εργαλείο απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 12-14 ετών. Σε αυτό το πρώτο «πιλοτικό» έτος, τα αντίτυπα είναι περιορισμένα και διανέμονται δωρεάν σε εκπαιδευτικούς που σκοπεύουν να τα χρησιμοποιήσουν με τους μαθητές τους και να παρέχουν ανατροφοδότηση για τα αποτελέσματά. Η αξιολόγηση της χρήσης του υλικού είναι σημαντική για την εξασφάλιση της συνέχειας της έκδοσης την επόμενη σχολική χρονιά.

«Το Βιβλίο των Επιλογών μου» μπορεί να αποτελέσει ένα πολύτιμο βοηθητικό υλικό για την υλοποίηση των Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας στο Γυμνάσιο.

Αν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε σε αυτή την πρωτοβουλία, μπορείτε να μάθετε περισσότερα, καθώς και να παραγγείλετε δωρεάν τα βιβλία, στην ιστοσελίδα www.mychoices.eu, χρησιμοποιώντας τον κωδικό EL-9999-35.

Προσοχή: η προθεσμία για την παραγγελία του βιβλίου είναι μέχρι την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου.

Πληροφορίες: Αναστασία Γκίκα

Generation Europe Ελλάδα & Κύπρος

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6944151298

Αφήστε μια απάντηση

Ο καιρός στην Κατερίνη

Hits

Δημήτρης Κυριακού

Διευθυντής Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

ΜΔΕ στις Επιστήμες της Αγωγής

Email: kyriakou@sch.gr

Στο twitter: http://twitter.com/#!/dimkyriakou



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων