Η έντονη διεθνική συγκοινωνία και επικοινωνία της εποχής μας έχουν καταστήσει  περισσότερο από ποτέ άλλοτε τη γλωσσομάθεια αδήριτη ανάγκη. Ιδιαίτερα για το νέο που οι προκλήσεις ανοίγονται μπροστά του, τα σύνορα δεν αποτελούν φραγμό στις βλέψεις και τα όνειρά του. Η γνώση μιας ή και περισσοτέρων ξένων γλωσσών αποτελεί το διαβατήριο και το εφαλτήριο συνάμα για τη σταδιοδρομία του εκτός  των ελληνικών συνόρων, ιδιαίτερα σήμερα που οι συνθήκες στη χώρα μας δεν είναι και οι πλέον καλύτερες. Ίσως του εξασφαλίσουν και μια θέση στον… ήλιο στην αγορά εργασίας. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Δεκ 16
04

1. Τίτλος: Ας φροντίσουμε τον Τόμυ
Αξίες : Αγάπη, υπευθυνότητα
Στόχοι: Αναγνώριση συναισθημάτων, ανάπτυξη ευαισθητοποίησης, ενσυναίσθησης, συμπεριφοράς προσφοράς βοήθειας και αγάπης. Ηλικία: (4-8) (8-10) (10-12) – Υλικά: μπλοκ, μπογιές, μαρκαδόροι Δραστηριότητα ενεργοποίησης-ζέσταμα (από το παράρτημα Β)
Περιγραφή: Αφήγηση της ιστορίας του Τόμυ: «Ο Τόμυ είναι ένα σκυλάκι που ζει στη γειτονιά του σχολείου εδώ και αρκετό καιρό. Δεν ανήκει σε κανέναν. Κανείς δεν ενδιαφέρεται πραγματικά γι αυτόν. Ψάχνει συνέχεια να βρει κάτι να φάει, κάπου να κρυφτεί από τα μεγαλύτερα σκυλιά κι από κάποιους ανθρώπους που του φέρονται πολύ άγρια, κάπου να κοιμηθεί χωρίς να κρυώνει το χειμώνα και χωρίς να ζεσταίνεται το καλοκαίρι, αναζητά λίγη συντροφιά από οπουδήποτε, λίγη στοργή, ασφάλεια, προστασία.»(Διασκευή από σενάριο του προγράμματος ‘Ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων’2006-2007- ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ-Δ/ΝΣΗ Π.Ε. Ν. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ-ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ) Διαβάστε όλο το άρθρο »

Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα ταλανίζεται από το φαινόμενο του προσφυγικού ζητήματος στη Συρία.

Μπορεί να αδυνατούμε τι πραγματικά γίνεται εκεί ή να αρχίζει να μας συγκινεί το δράμα των προσφύγων.

Αλλά αν ήσουν εσύ στη θέση τους Τι θα έκανες;

Πάρε για λίγο τη ζωή τους μέσα στο ίντερνετ, καλείσαι να πάρεις σημαντικές αποφάσεις. Κάθε στάδιο θα σου δίνει πληροφορίες για το τι γίνεται. Προσπάθησε να το ενσυναισθανθείς.

Πάτησε εδώ για να «ζεις» λίγο τι περνάνε για να φύγουν από μια εμπόλεμη ζώνη.

(*Απαιτείται η καλή γνώση αγγλικών)

Δείτε ένα εξαιρετικό βίντεο για τον εθισμό στα ναρκωτικά. Μπορείτε να το δείξετε και στα παιδιά σας για να καταλάβουν μέσα από τα κινούμενα σχέδια το τι ακριβώς συμβαίνει με τα faux ταξίδια του μυαλού.

Το Κίουι, εκτός από χυμό που μπορεί να το ξέρετε από τα κοκτέιλ που πίνετε, είναι και πουλί. Δεν μπορεί να πετάξει και ζει αποκλειστικά στη Νέα Ζηλανδία. Απειλείται με εξαφάνιση. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Δεν υπάρχουν ούτε δυο άνθρωποι στον κόσμο που να βλέπουν τη ζωή με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Bόλφγκανγκ Γκαίτε, 1749-1832, Γερμανός ποιητής & φιλόσοφος

Είμαστε όλοι ΙΣΟΙ.

Είμαστε όλοι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ.

Προσπάθησε να εξαλείψεις το ρατσισμό απέναντι στο διαφορετικό, γίνε το παράδειγμα εσύ!

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Αξίζουμε κάτι καλύτερο! Σώστε τη φύση!

Αξίζουμε κάτι καλύτερο!
Σώστε τη φύση!

Όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια γίνεται λόγος για τη ρύπανση του περιβάλλοντος, αν και πολλές φορές δεν είναι απόλυτα κατανοητό τι σημαίνει ρύπανση περιβάλλοντος, πως προκαλείται, αν υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπισθεί και ποιες είναι οι επιπτώσεις στην υγεία μας.
Η περιβαλλοντική ρύπανση είναι άμεσα συνυφασμένη με την εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης, η πρόοδος των οποίων εκτός από σημαντικά οφέλη που προσφέρει στην ανθρωπότητα έχει επίσης και δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον και κατά συνέπεια στην υγεία των ανθρώπων («το τίμημα της εξέλιξης»). Διαβάστε όλο το άρθρο »

ΥΛΗ

Η ύλη πριν τον 20ό αιώνα οριζόταν ως το συστατικό από το οποίο αποτελούνται όλα τα φυσικά αντικείμενα που έχουν μάζα (υλικά αντικείμενα), τα οποία διαχωρίζονται από ενεργειακά φαινόμενα όπως ο ήχος ή το φως. Επειδή η μάζα μπορεί να αναδύεται από σωματίδια με πρακτικά ανύπαρκτη μάζα ηρεμίας, όταν αυτά αποκτούν μεγάλες ταχύτητες, και επειδή σωματίδια που έχουν μάζα δεν ορίζονται κατ’ ανάγκη ως ύλη, καθώς δεν μπορούν να υφίστανται αυθύπαρκτα (πχ κουάρκ), η ύλη δεν είναι θεμελιώδης όρος πλέον στη σύγχρονη φυσική.

Η αντιύλη είναι επί της ουσίας ύλη που στο σύμπαν μας εμφανίζει ιδιότητες που την κάνουν να εξουδετερώνεται στην επαφή της με την ύλη, παράγοντας ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, καθώς και να εμφανίζει διαφορετικό χρόνο ζωής από την ύλη (διασπάται πιο γρήγορα). Διαβάστε όλο το άρθρο »

Καλωσήρθατε στο Blogs.sch.gr. Αυτό είναι το πρώτο σας άρθρο. Αλλάξτε το ή διαγράψτε το και αρχίστε το «Ιστολογείν»!

  • Ρολόι πριν το πουλήσω για να πάρω κομπολόι

  • Σαν σήμερα

    1. 26/11/1826: Ο γάλλος συνταγματάρχης Φαβιέρος απελευθερώνει την Αθήνα.

  • Σκακιστική άσκηση